Д-димери во бременост

Discussion in 'Бременост' started by butterfly.mk, Sep 21, 2013.

1. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Да затоа што матичниот гинеколог праќа на хематологија а не на трансфузиологија и затоа не пишуваат мислење и резултатите она ги пушта на маил до гинекологија и од таму се чека потврден маил (али како што ги дал господ ќе си почекаш) Ако одиш на трансфуџија и од таму ти дадат мислење тогаш нема потреба од маил со резултатите и мислењето ќе ги рефундираш

Maja92@ likes this.
  2. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Е па немам мислење од транафузиологија. Сега само боцкање добив. Јани не беше дента таму. Ќе видам што ќе направам вака уште денес, ако не ќе го барам.
    Ич не сакам мислење од ГАК. Сакам транафузиолог.

3. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Тоа е и проблемот што и да отидеш ќе ти треба 24 часовен упат или било каков за да има основ за да го пише мислењето

4. kukla21

Имав таков и бев со таков. Ништо, ќе се снајдам.
    Добив мислење од ГАК - да се продолжи со терапијата од трансфузиологот. Мислам!!! Ни колку, ни како, ни контрола кога. Јао!

5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Хахахахаха барем си добила јас уште чекам и чекам дури добив од матичната одговор ако имаш врски на ГАК да го отворат маилот па добро бе глупердо една да ме пратеше со соодветна дијагноза на трансфузија ќе имав и мислење и се а сега курташак си играат со нас стварно се без осет да не кажам мизерни:@

6. kukla21

Моево беше пратено во понеделник, сабајле имаше одговор. Ти мислам пред мене беше.
    Следно од општ лекар ќе земам упат.

Brpbrp likes this.
  7. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Првиот пат и кај мене имаше одма одговор а сега ништо и најубаво преку матичен и јас така нареден пат ќе одам

8. heidi07

heidi07 Истакнат член

Здраво девојки,
    Јас сум 33 недела бремена и сега за прв пат проверив д димери. Бидејќи ми биле покачени вредностите матичната ми објасни дека треба да земам извештај од трансфузиолог за клексани, но заради ситуацијава она неможела да ми закаже термин. Ми рече да пробам со врски или на приватно. Дали некоја од вас нашла решение околу ова бидејќи стварно не ми се плаќа на приватно?

9. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Да проба со 24 часовен да ти даде и да отидеш таму

heidi07 likes this.
  10. Cholipam

Cholipam Истакнат член

Јас денес бев со приоритетен упат од општ матичен лекар. Само гужва невидена да знаеш.. стари, млади, бремени.. се на куп

eta and heidi07 like this.
  11. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Феминки заборавив да ви кажам за новата терапија...
    Бидејќи ехо-доплерот беше супер и покрај зголемените димери 3110 не ми дадоа клексани туку матичниот ми препиша Phlebodia еден месец, Идеос таблети со калциум и некои гел капсули на буква А што не можевме сабајлево да ги најдеме...
    Дали некоја од Вас пие ова?
    Многу ми се собраа препарати веќе и плус инекции Прогестррон...

12. heidi07

heidi07 Истакнат член

Јас денес пробав со приоритетен упат од општ матичен и ме вратија ...ми рекоа дека не требало да доаѓам туку матичниот гинеколог требало преку мејл да среди. Матичната па, ми вика дека не им функционира тоа по мејл. Очигледно сите си ја префрлаат топката.

princess5 likes this.
  13. Andra

Andra Популарен член

Над 2000 би требало терапија да се боцкаш барем 14 дена по 1 на ден.Направи консултација со трансфузиолог.Незнам дали државна примаат ,систина е 600 ден консултација и носи си резултати.

14. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Идеос и јас примам ради клексаните по едно на ден,а за другите прв пат слушам можеби некоја друга членка ги пиела и другите

15. kukla21

На трансфузиологија ова?

16. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Ти благодарам, ми спаси 1000ка:DСабајле проверив во Рамус, бргу завршив, нема гужви, ниту тестови за корона, веќе ми стигнаа и резултатите (ф-ри на хемостаза и д-димери), се е во граници на нормала:dance::party:

Milkiway and princess5 like this.
  17. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Нема на што да и јас за 10 мин завршив одма мило ми е што се добри резултатите(fingers)(y)

BeLLaDona23 likes this.
  18. heidi07

heidi07 Истакнат член

Да, на трансфузиологија.

19. Ana_K

Ana_K Истакнат член

Дали на некоја членка и имаат одобрено рефундација на клексани со извештај од матичен гинеколог? Мојот матичен не може да ми даде упат за на трансфузиологуја. Денес добив и маил од трансфузиологот дека нема потреба од извештај од транфузиологија, заради вирусов можело и извештај од матичен гинеколог. Па ме интересира дали и ова поминува, бидејќи јас немам извештај од транфузиолог веќе 3 месеци.

20. Maja92@

Maja92@ Истакнат член

Јас еден месец не бев кај трансфузиологот , матичниот гинеколог ми даде извештај за клексани за 30 дена и со тој ги поднесов за рефундација. Минатата недела бев да ја поднесам последната рефундација и ја прашав тетката на шалтер за претходната дали е одобрена, ми рекоа дека ми е одобрена и износот ми го запиша,само сега со ситуацијава се чека месец до месец ипол за префрлање пари . Сеа чекам мислам наредна недела би требало веќе да ми ги префрлат.

Ana_K likes this.