Да затоа што матичниот гинеколог праќа на хематологија а не на трансфузиологија и затоа не пишуваат мислење и резултатите она ги пушта на маил до гинекологија и од таму се чека потврден маил (али како што ги дал господ ќе си почекаш) Ако одиш на трансфуџија и од таму ти дадат мислење тогаш нема потреба од маил со резултатите и мислењето ќе ги рефундираш
Е па немам мислење од транафузиологија. Сега само боцкање добив. Јани не беше дента таму. Ќе видам што ќе направам вака уште денес, ако не ќе го барам. Ич не сакам мислење од ГАК. Сакам транафузиолог.
Тоа е и проблемот што и да отидеш ќе ти треба 24 часовен упат или било каков за да има основ за да го пише мислењето
Имав таков и бев со таков. Ништо, ќе се снајдам. Добив мислење од ГАК - да се продолжи со терапијата од трансфузиологот. Мислам!!! Ни колку, ни како, ни контрола кога. Јао!
Хахахахаха барем си добила јас уште чекам и чекам дури добив од матичната одговор ако имаш врски на ГАК да го отворат маилот па добро бе глупердо една да ме пратеше со соодветна дијагноза на трансфузија ќе имав и мислење и се а сега курташак си играат со нас стварно се без осет да не кажам мизерни
Моево беше пратено во понеделник, сабајле имаше одговор. Ти мислам пред мене беше. Следно од општ лекар ќе земам упат.
Првиот пат и кај мене имаше одма одговор а сега ништо и најубаво преку матичен и јас така нареден пат ќе одам
Здраво девојки, Јас сум 33 недела бремена и сега за прв пат проверив д димери. Бидејќи ми биле покачени вредностите матичната ми објасни дека треба да земам извештај од трансфузиолог за клексани, но заради ситуацијава она неможела да ми закаже термин. Ми рече да пробам со врски или на приватно. Дали некоја од вас нашла решение околу ова бидејќи стварно не ми се плаќа на приватно?
Јас денес бев со приоритетен упат од општ матичен лекар. Само гужва невидена да знаеш.. стари, млади, бремени.. се на куп
Феминки заборавив да ви кажам за новата терапија... Бидејќи ехо-доплерот беше супер и покрај зголемените димери 3110 не ми дадоа клексани туку матичниот ми препиша Phlebodia еден месец, Идеос таблети со калциум и некои гел капсули на буква А што не можевме сабајлево да ги најдеме... Дали некоја од Вас пие ова? Многу ми се собраа препарати веќе и плус инекции Прогестррон...
Јас денес пробав со приоритетен упат од општ матичен и ме вратија ...ми рекоа дека не требало да доаѓам туку матичниот гинеколог требало преку мејл да среди. Матичната па, ми вика дека не им функционира тоа по мејл. Очигледно сите си ја префрлаат топката.
Над 2000 би требало терапија да се боцкаш барем 14 дена по 1 на ден.Направи консултација со трансфузиолог.Незнам дали државна примаат ,систина е 600 ден консултација и носи си резултати.
Идеос и јас примам ради клексаните по едно на ден,а за другите прв пат слушам можеби некоја друга членка ги пиела и другите
Ти благодарам, ми спаси 1000каСабајле проверив во Рамус, бргу завршив, нема гужви, ниту тестови за корона, веќе ми стигнаа и резултатите (ф-ри на хемостаза и д-димери), се е во граници на нормала
Дали на некоја членка и имаат одобрено рефундација на клексани со извештај од матичен гинеколог? Мојот матичен не може да ми даде упат за на трансфузиологуја. Денес добив и маил од трансфузиологот дека нема потреба од извештај од транфузиологија, заради вирусов можело и извештај од матичен гинеколог. Па ме интересира дали и ова поминува, бидејќи јас немам извештај од транфузиолог веќе 3 месеци.
Јас еден месец не бев кај трансфузиологот , матичниот гинеколог ми даде извештај за клексани за 30 дена и со тој ги поднесов за рефундација. Минатата недела бев да ја поднесам последната рефундација и ја прашав тетката на шалтер за претходната дали е одобрена, ми рекоа дека ми е одобрена и износот ми го запиша,само сега со ситуацијава се чека месец до месец ипол за префрлање пари . Сеа чекам мислам наредна недела би требало веќе да ми ги префрлат.