Баш хемостазата и не ти е во ред активно парцијално ти е 27 граница тебе ти е 19 што значи треба најмалце да ти биде 27... јави се на замената на матичната нека ти даде упат за на гак или чаир и сигурно клексани ќе ти препишат димерите ти се на граница 2100 се за втор триместар. Мој совет не чекај
Е кај виде дека е ок... Ќе треба да примаш клексан или фраксипарин, денес е петок, два дена не страшно. Во понеделник оди и на матичната, да те прати на ГАК. И јас со активирано парцијално бев 18ка и сите беа на одмор баш тогаш. Една недела помина додека дојдов до терапија, а и отеков тогаш. Не се плаши, со инекциите се ќе се среди, не се страшни, многу од нас ги примаат.
Не ја забележав таа вредност... инаку ке треба да чекам до понеделник,не е страшно неколку дена? А на ГАК што испитуваат,и освен ГАК дали и во Чаир може да се оди за истото ?
Два дена мислам нема да смени многу. Може во Чаир само за таму нема термин, а и презафатени се, а за ГАК има од денес за денес или од денес за утре. Таму ехо ќе ти направат и со резултатите од трансфузиологија ќе одредат каква терапија да ти дадат, ќе ти напишат извештај за после да можеш и да си ги рефундираш парите во фзо. Ако одиш на приватно за терапија не можеш да ги рефундираш парите.
Здраво друшки, да ве прашам јас сум 12 недела и имам близнации испитав димери денес и вредноста е 2500,хемостаза ок, дали е проблем и дали има проблем до понеделник да одам на лекар, кој треба да ги разгледа анализите гинекологот или трансфузиологот, фала поздрав
По правило треба трансфузиолог но со ситуацијава ги гледаат на ГАК и ако треба терапија они даваат специјалистички извештај ако треба да рефундираш
Високи се како за 12та недела ама не знам како им е правилото за близначка бременост. Некој што носел близнаци нека пише ако има инфо...
Здраво, дали со извештај од приватен трансфузиолог од Ре Медика/Систина и извештај од матичен гинеколог може да ми се рефундираат средствата за клексан? Исто така, дали клексаните треба да се купат истиот ден или може и прво 10, па потоа уште 10 и така цел месец, секако со сметкопотврда од аптека? Благодарам.
Девојки..13недела сум денеска проверував димери ,739се..па сакам да видам и ваше мислење пред да идам кај докторот,па нели ние сме и пола доктори веќе.
Ќе ти кажат, ако не ти дадат сега терапија ќе треба почесто да ја следиш ситуацијата. Активирано парцијално сега е симнато ама може уште повеќе ќе се симнува...
Дури иако немам покачени дедимери, туку пијам превентивно поради мутации (испитувањата за тромбофилија ми се во Ману правени)?
Можеш и 1200 да имаш сега и пак да си е се во ред гледај ги времињата тие се најбитни да не се испод тие вредности што ти се зададени. И ако веќе си со мутации за тромбофилија не ти кажаа да се боцкаш клексан?