Jas radi pokaceni dimeri i bliznacka bremenost imam, da i mene mi otece mestoto zatoa te prasav sto da stavam, ke izdrzime sto da pravime
Sto ubavo bliznacinja i jas nosev no gi izgubiv, no sega vekje cekam edna mala princeza i zatoa izdrzuvam se do sega.
Бил некој брзо на трансфузиологија? Како е со гузва треба следна недела да испитувам Хемостаза и д димери
На секои 2 недели одам, надвор има гужва дека не знаат на ред да чекаат. Има обезбедување, ќе му кажеш за кај си и во колку саат и влегуваш приближно на терминот освен ако нема некој пред тебе закажано. Од 11 мислам им е пауза, тука се ствара застој малце.
На трансфузија одам на 2 недели, за земање крв не е проблем, ама мислење и терапија од таму тешко,мора на ГАК. Нормално резултатите треба матичниот да ги прати на ГАК и од таму да вратат за терапија, клексани најчесто, ама ете не враќаат. Мора таму да се оди и да чекаш ред, таму најчесто се специјализанти кои се јавуваат на специјалистите дали да препишат или не терапија.... Ќе издржам уште 2 месеца. Јас сум хомозигот МТХФР и морам да се боцкам....
Верувај сите сме со таа мака ама јас решив да не одам директ таму зашто стварно е хаос и некои луѓе немаат осет да не кажам не ни можеш да влезеш на влез од мажиштана мислиш жените внатре им ги колат а не да се пораѓаат ужасно
Како ја добиваш терапијата? Дали враќаат на маиловите од матичните воопшто? Треба да одам на 5 не знам дали воопшто да одам.
Два пати вратија и еднаш не вратија терапијата гинекологот ми ја одредува али работата е што може да ти вратат истиот ден или после една недела или две недели зависи кога ќе ги отворат мејловите и рефундацијата важи од кога ќе вратат на мејлот
Здраво.. денес ќе ги земам вторите резултати од д димери од трансфузиологија.. дали можат од таму мислење да ми дадат или неможе зошто не ми е матичен таму?
Мене ми даваат мислење на трансфузиологија. А еве само што ги зедов резултатите, им паднал системот, не можеле да пишат мислење. Дали во фондот рефундираат средства без тоа? Или мора да има мислење
Мора да има мислење како ќе знаат колку рефундираш и што. И резултатите од кај нив од шалтер ги зема? Зашто кај матичниве без мислење стига
Јас извадив крвна група и д димери е сега ќе одам да ги земам резултатите, а дали ќе треба лично или може мм само и дали треба некој извештај да ми дадат од трансфузиологија за рефундирање на пари за клексаните, јас имав 10 клексани 2500 ги платив