Zenicki Dene's proveruvav d-dimeri sum 22 nedela I mi se 410 a na listot pisuva do 500 e vo red. A za ovaa nedela dobro li e ?
Vo vrska so kleksanot,izvestaj mi stigna na 25 Januari i 27 Fevruari za vtorite.Denes go naterav maz mi da odi da gi izvadi parite,ni P od pari Dali e mozno tolku vreme a izvestaj stignat.A imam uste 2 pati plus podneseno nema izvestaj ustr.Pomina mesec
@stevemila Јас поднесов на 31.01 и пари добив на 21/22.02. Решение добив дури пред 2 недели. Решение не ми ни треба. Пари нек има. И @eli25 се жалеше дека долго чека пари. некој документ и изгубиле башка.
Abe so ako iimam resenie pari nema.So im e problemot koj znae.Jas mislev stom stigne izvestaj za brzo pustaat i pari.Kade bi mozela da se obratam za ova?
Мене ми пуштија денес од февруари. Телефон на златна книга чинам најдов. Локалот беше 601 изгледа. Пиши меил на веб страната го има, пиши дека си звонела не си ги добила, а и секако нема да ги добиеш , јас вртев неколку дена по ред. Ќе ти вратат истиот или следниот ден , за тоа се ажурни едит- немам никакво решение иначе.
Јас боцкав како што се зголемуваа месеците на бременост активно парцијално време ми паѓаше. Башка, знаеш со мутациите и времето паѓа шосебно ова активново, докторите превентивно си даваат по два што според мене е во ред. Видов си се вратила пак на еден . И јас бев така како што пдев на комтроли на две недели резултатите ќе беа подобри ме враќаа на еден после две недели пак на два и веќе во деветти цело време по два примав
Мака ми беше од двете, сериозно. Среќлија сум следниов месец, боцкам по 1 клексан. Активно парцијално време ми беше поправено овој пат во однос на претходниот. Се надевам да останам на 1. Ако треба, ќе боцкам по 2, нема бегање. Што треба ќе правиме.
Се редактирав погоре видов дека те вратиле на еден. И мене ми беше шубе ма старт ама подобро така отколку скраја да е чуда да се дешаваат. Која недела си сега? 500 е.крајна граница за не бремени луѓе. Еве ти како треба да бидат димерите во текот на бременоста. Како и сите останати вредности меѓу кои активно парцијално и сл. http://perinatology.com/Reference/Reference Ranges/D-Dimer.htm
Devojki sabajle mi vratija na meil so prasuvav deka nemam prateno pari na smetka.Mi pobaraa maticen br.I ni pisaa pak deka popladne ke ima pari prateno.Pa da vidimea za drugite dve turi inekcii so prativ nemale nisto vi arhiva.Da sum proverila ovde vo Str
Леле ќе се оправаме до недоглед изгледа. Јас имав испитано пред бременост од други причини и немав генски мутации. Се беше во ред. Во тек на бременоста матичната ме прати да испитам пред време заради историјата на мајка ми. Завршив со клексани. Инаку протокол е да се праќаат трудници на ипитување некаде накај 20 недела ако добро се сеќавам кога ми објаснуваше. Е сега кога има протокол зошто да не се почитува па после некој да си ја ака главата. Проблемите со д-димерите и коагулациските времиња може да доведат до рано породување и умирање на бебе во матка заради тромб во плацента или папочна врвца. Исто така може мајката да добие тромбоза и да почине или пак цел живто да носи последици од тоа. Не е детска игра ова. Мајка ми цел живот жали што на времемот кога таа после породување добила тромбоза зашто ова не било редовно испитување и тогаш немало клексани. Заради тоа што немало ни испитување ни терапија неколку пати во животов смртни преплашени неколку недели сме ја кревале на раце за се и сме молеле бога тромбот да не се откачи и да не залета во мозок или срце. Не сакав ова да го напишам за да не паничам идни мајки ама ете морав. Во најголем број на случаи се е во ред, ама протоколите постојат за да се откријат на време тие неколку случаи каде што може да не е во ред. Со среќа на сите.
С Се согласувам! Може да нема никакви индикации на ехо, а да има покачени д димери или намалени времиња. Треба секој матичен да ги праќа бремените жени на ова испитување.
Ma jok.Toj den bevme nemase nisto.Sega i da sakam nemozam da proveram.Kartickata e na maz mi a ne si go znaese pasvordot,pa podnese za nov.Treba da mi stigne mene na tel.Kazaa za 2,3dena.Pa ke vidime.Ako ne ke pisam pak meil