Нема проблем.Знам дека ги пишува да,А знам дека кај бремени жени некои времиња нормално било да се намалат.е сега не ми е јасно колку би било нормално..кога би било алармантно...
Mene mi rece transfuziologod deka samo edna edinica e normalno da e namaleno znaci ako pocnuva aktivno parcijalno 27.9 26.9 e normalno namaleno e kaj mene celo vreme e 26.6 toa e za malce povise od taa edinica sto ja vikaat
17сум недела...примам клексани уште од трансферот,со ивф сум јас.Поради времето се боцкам.ама некако ми станаа досадни инекциите. Се мислам дали сама да си ги прекинам...со бебе со постелка се е во ред.али ако прекинам се плашам да не се влоши нешто ситуација...
Ne gi prekinuvaj, jas uste utre primam fala bogu znam kolku e tesko sekoj den da se bockas. Otidi na transfuziolog na konsultacija ne prekinuvaj sama.
Од трансфузиологија велат нема потреба,а докторот кај што правев ивф вели резултатите се добри,ради превентива се боцкај...ќе морам да продолжам да.
D dimerite ti visoki mene vo 21 nedela mi bea 1000 i jas sum od pocetok so kleksani i na d dalje...ne smees na svoja raka da gi prekines.Za vtoro tromesecie se do 1200
Јас сум со мутации, трансфузиолог ми кажа да се боцкам додека се оформи плодот од прилика до 16та недела, а на гинекологија ми викаат ке си се боцкаш до крај
Јас исто со мутации по препорака од трансфузиолог се боцкав речиси од почеток и ќе терам до 39недела по негова препорака.Стварно веќе ми здосади ама па за бебе се се трпи
Штета од нив не можете да имате ако сте со скратени времиња само може да имате придобивки. И поред терапија се скратени времињата замислете што би се случило без терапија да сте подобро и да не размислувате штом некој ви вика да ги примате примајте ги јас сум за тоа да се примаат до крај особено тие со висок ризик од тромбоза
Ne prekinuvaj nisto jas od treti den od ciklusot pred IVF pocnav so kleksan I terav do tri nedeli po poroduvanjeto oti togas mi se kacija ddimerite inace imam genetski mutacii