Не знам дали ќе ти прифатат приватни резултати за ГАК да ти пишат мислење. Трансфузиологија секако не даваат мислење никако.
Јас до сега не сум пробала во нозе се боцкам само во раце ама почна премногу да ме боли а на левата рака имам како топче поткожно најверојатно е од клексанот ама веке два три дена е такво и се боцкам само во десната рака. Дали е тоа нормално?
Normalno e ne se sekiraj od mnogu bockanje. Pocni i vo noze i vo ramo ke si olesnis. Ke menjas strana sekoj den i ke masiras i ke nemas topcinja.
Од главен влез кога одиш го поминуваш ургентно продолжуваш уште право од лева страна ти е паргингот од десно трансфузиона медицина само не ти пишува на табла трансфузиона туку ќе го најдеш како Хематологија
Девојки, ми се јави матичниот да ми каже дека на мој термин ми се закачени само резултатите од крвна група а за д димери ги нема. Во четвртокот бев и за двете работи ми земаа крв. Ми рече дека не е прв пат вака да прават и дека треба да одам да се порасправам малце таму. Некој искуство со ваква ситуација
Мислам дека до 14 часот се земаат Нема потреба да се расправаш само ќе влезеш ќе кажеш резултати од тој и тој датум боцкана за хемостаза и крвна група и ќе ти дадат
Devojki ova kako za bockanje izgleda a??? 18ta nedela sum vtora bremenost prv pat proveruvam ama kako sto mi izgleda dosta namaleno mi e aptt??
Активно парцијално бааги ти е намалено консултирај се со гинеколог или трансфузиолог ако имаш опција и обавезно ехо за протоците да се видат и постелката
Можеби докторот си проценил дека не треба да се боцкаш затоа консултација и со трансфузиолог. И завиди и кај кој доктор си била
Kaj gordana petrovska bev ama denes gi zemav rezultatite. Togas uste nisto nemav ispitano. E sega neznam dali so rezultative samo na gak da odam ili i kaj nejze pak. Na gak pregleduvaat li nesto ili samo terapija preporacuvaat??
На ГАК ехо прават и ги гледаат резултатите ама може ќе треба да им напоменеш дека хемостазата не ти е добра зашто ако се специјализанти д димери ќе видат и толку, не читаат убаво и детално, јас барем морав да им потенцирам минатиот пат, како и дека имам мутација...
Kako e na gak sega so moj termin ili so prioriteten?? Kade potocno treba da se odi na gak ako mozes da mi kazes??
32 недела сум,денеска правев хемостаза и д димери,активно парцијално ми е ниско а на гинекологија не ми даваат клехани.Не знам што да правам,а до трансфузиолог никако не се доага.Дали некој има ваков проблем како мене ?
Зошто што ти рекоа? Има трансфузиолог во Ремедика како крајна опција, второ мислење да ти даде ама нема да можеш да ги рефундираш инекциите. На крај краева бебето е најважно, пари ќе се најдат ако треба...