Па они ги гледаат д димерите 2260 ми се,а активно парцијално ми е 19,а границите се од 27 до 37 Стварно не знам зошто ништо не даваат
Цццц не бре не се нормални, ако не ја виделе хемостазата затоа не ти препишале. Многу ниско време ти е. Ај разговарај со матичната, не знам каков и е ставот ако не за Чаир нека ти даде упат да пробаш таму. Приватно на крај оди ако не успееш. Мене протоците ми се добри и д димери ама акт.парц. ми беше 18, сега ми е 20 и така се одржава.
Дада, на 2 недели ми ги препишуваат и секои 2 недели сум на трансф. и ГАК. Не можев да најдам, која недела си?
Па не си да речеш пред пораѓај па ај да прекинеме... Види што ќе направиш ама секако второ мислење барај не оставај така, бар јас не би...
Не не би оставила,ке побарам мислење од приватен трансфузиолог,па макар и да не можам да ги рефундирам клеханите
Пиши и за резултатите на Др Петровска сигурно ќе ти даде терапија нема да те остави така,а за рефундирање иди на ГАК али да знаеш дека повеќе од 14 клексани не препишуваат они И димери високи и времето ти е катастрофа каде со тој памет без терапија да те остават барај второ мислење или трансфузиолог да беше 36та недела може ќе ти ги прекинеа ама имаш уште 4 недели до тогаш
Kade da i pisam imate li iskustvo so Dr Petrovska bidejkji jas se mislev dali da odam pak kaj nea?? Za na gak znam deka na 2 nedeli treba da se odi ama toa e
Офф леле во државна е катастрофа,прво денес се изначекав на трансфузиологија,немаше кој да ме боцне(вајда си пиела кафе таа сестрата 1 саат) Па на ГАК исто катастрофа,на приватно да,се плаќа ама си третиран како човек
Мене цела бременост ми ја води и ради нејзе стигнав што се вика пред пораѓај има и други членки од тука што одат кај нејзе. Јас сум премногу задоволна пропуст до сега никаков ми нема направено
Битно ти е терапија соодветна да ти дадат да не те остават без терапија и на ГАК што виделе што не виделе како им дошло. Ако имаш финансии за приватно тогаш посети трансфузиолог што се вика налет и пари само се да биде добро ситно броиш до крај
Da i jas sum super zadovolna od nejze do sega samo neznaev kako da se iskonsultiramza rezultative. ama se javiv vo sistina sega mi rekoa da gi odnesam utre pa ke gi vidi ona pa ke mi kaze sto kako. Ti i na gak odis so rezultatite ili samo kaj nejze??
Само кај нејзе матичната не ми дава упат бидејќи мисли дека се одлични резултатите и нема потреба од терапија,а докторката ми вика до крај да си ги примам па така да не ги рефундирам сега
Како е ситвацијата на институт за тран... медицина за земање на крв ?од друг град сум искуства ако може ?
Закажуваш со мој термин, надвор се чека, му кажуваш на обезбедувањето за кај си и во колку саат и ќе влезеш кога ќе бидеш на ред. Ќе ти речат резултати кај матичен на маил. Јас чекам ако сум се боцнала накај 10 саат, после 12 ги замолувам за резултатот дека не и стигале маилови на матичната и накај 13 часот закажувам од претходно исто со мој термин на ГАК за да ми препишат терапија.
Со приоритетен повеќе ќе чекаш, немаш потреба, и онака само за лабораторија е упатот освен ако не се снајдеш со некоја дијагноза преку општ матичен па директно и до специјалист трансфузиолог да се видиш и тој да ти препише терапија. Во овој случај нема да има потреба на ГАК да одиш. А само со лабораториски извештај мораш и на ГАК заради мислење.