Зошто да си со приоритетен,матичната ке ти најде термин така нема да чекаш толку,има термини нека ти закаже Јас денес си почекав малку повеке зошто немаше кој да ме боцне,инаку претходно 2 пати не сум чекала офма ме викале
Izvestaj od Gak, potvrda od maticen ginekolog, smetkite so smetkopotvrdi, kopija od transakciska smetka i tamu ke ti dadat da popolnis eden list.
A na primer ako treba vo petok da zavrsam so ednata doza i treba konttola povtorno da napravam ja pravite den dva pred da zavrsite so kleksanite??? Dokolku treba da prodolzam so kleksanite da ne se prekinuva treba terapijata ili. Poso 2 dena minimum treba za na transfuziologija eden i na gak use eden den. Kako go pravite prodolzuvanjeto???
Јас се боцкав 2 недели,во вторникот ми завршуваа и истиот ден на трансфузиологија направив пак испитување,но на ГАК нр ми ги продолжија,ми рекоа во 32 недела пак да испитам,и испитав и денеснска бев,и едвај ми дадоа мислење за клексан,а со лоша хемостаза сум Тоа се чудо од доктори на ГАК
И јас се слагам, жива глупост е ова со Гак. Како може гинеколог да толкува хемостаза и да одредува терапија. Згора тоа уште и на секои две недели контроли. Што убаво си беше на трансфузија. Знае ли некој дали со друга дијагноза од општ матичен до трансфузиологија може да се добие извештај? Слушнав дека може да се направи консултација, ама извештај не давале..
Не ти врши консултација кога не може извештај да ти даде и наводно матичните гинеколози кога специјализирале учеле и за тоа за хемостаза и д димери и да давале терапија
На општите матични за термини кај нив им стои за ^^небремени жени^^... До кога ќе е така не би знаела...
Здраво, Некој да не знае случајно решението за рефундирање што стига во која пошта може да се подигне? Бидејќи ми стигнало на адреса по лична карта а таму не живеам и не сакале да го остават бидејќи морало лично да го примам.
Јас сум веќе петти месец со клекасани, само еднаш ми дадоа на трансфузиологија мислење и тоа со врски. Следните мислење ми се од ГАК, не сакаат да препишуваат, ама јас им викам напишете ми дека не треба да примам антикоагулациона терапија и ставете потпис и печат, зс да имам црно на бело, дека сум со мутации хомозигот и скратени времиња. Така кога им викам, одма пишуваат без друг муабет понатака.
Девојки дали кога се боцкате со клексани го оставате воздухот доле и така боцкате, или го вадите воздухот нагоре?
Јас го вадам али не секогаш скроз искача може да остане некое многу мало меурче најдоле али поголемите ги испуштам