Д-димери во бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од butterfly.mk, 21 септември 2013.

1. Doc.1986

Doc.1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2020
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    111
    Devojki dali na nekoja vo 20ta nedela i kazale deka ima namalena plodova voda. Bev na gak za prodolzuvanje na kleksanite i me izvadija od pamet. Dali e mozno zaradi namalenoto aptt da e namalena i vodata? Inaku primam kleksani 2 nedeli

2. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Да си побараш второ мислење мој нај искрен совет. Клексаните играат улога за циркулацијата од мајката до бебето,за плацентата се тие. На моја познаничка исто и кажале дека има вишок плодова вода, а на второ мислење и кажале дека врска си немало...затоа ако имаш услов за второ мислење не се двоуми

На Doc.1986 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Doc.1986

Doc.1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2020
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    111
    Treba da odam za 2 nedeli kaj dr petrovska. Nedelava nema termini. Se.mislam dali kaj nekoj druga da odam ili da cekam 2 nedeli. Doktorkava na gak mi rece na granica sum za 2 nedeli na kontrola ama neznam dali e za da cekam 2 nedeli ili ne

4. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Оди и до кај матичниот нека те ѕирне или пиши и на Др.Петровска сега вратена е од одмор кажи и што ти кажале па може ќе ти рече да отидеш

5. Doc.1986

Doc.1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2020
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    111
    Nemam kontakt od dr petrovska. Dali imate vie?

6. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Јас лично не, нека пише некоја што има од нејзе

7. Ana_K

Ana_K Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2020
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    57
    Јас имав намалена плодова вода околу 22 недела. Совет од доктор: Секој ден околу 3 литри течност и одмор (пешачење околу половина час во текот на денот) и на следната контрола беше регулирана. И јас сум со клексани цела бременост.

На Doc.1986 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Doc.1986

Doc.1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2020
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    111
    Istoto i mene mi go rekoa za vodata i za urmi citav sea ke probam i toa.

9. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.100
    д димерите во која недела се испитуваат ако може да ми каже некој , јас сум 25 не сум испитувала до сега ..

10. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.856
    Допаѓања:
    11.344
    можеш кога сакаш

На no name5 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.708
    Допаѓања:
    5.675
    Можиш кога сакаш или зависи до док , некој од старт проверуваат , некои 3 тромесечје . И јас немам проверено , речиси 21 недела сум во 6м ми рече димери и скриен шеќер заедно ќе проверам , па ќе ги следиме димерите до крај ..

На Alishan30 и no name5 им се допаѓа ова.
  12. wannababy

wannababy Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2020
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    2.379
    @DELFINA81 и @Jana06 сега ми пиша докторката резултатите биле во ред :inlove: ми падна грутка од срце :$

На DELFINA81 и Jana06 им се допаѓа ова.
  13. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    неверојатни глупости ми се испослучија од вчера до денес , 25 +4 сум од почеток пијам аспирин 100 и вчера правевме втор пат дидимери ама во приватна лабараторија , првиот во 13 та недела 490 ми беа ,а сега резултатот 5336,6 , докторката ми се јави под итно да идам да ме боцнеле клексан 60мг па да идам на трансфузиологија на ГАК на ново боцкање , сабајле отидов и таму ми земаа крв кога стигаат резултативе денес идам пред саат време кај матиччната демек за ново боцкање клексан и чита резултатот дидимери 1290 , тие времиња што има сите добри , како може да ми паднат од една доза за 4100 дидимериве и нецели 24 часа , ме удри шлог вика ај уште 5 дена по 40 мг клексани па контрола после на ехо и пак на трансфузиологија за две недели , ја се забезегнав до сабајле нервози изедов : нешто ќе му бида на бебчево , не се храни доволно , ќе ми заостанува со раст и други триста глупости и сега денес пу пу не важи се е ОК , незнам што да правам незнам на што да верувам и ова приватниве лабаратории катастрофа и државно се катстрофа ја сум под ненормален стрес сега , некој слично искуство ?

едит : ми напомна освен неколку дена што е помало бебчето , постелката била супер немало лакуни не била созреана

Последна измена: 16 септември 2020
  14. Baby kengurce mk

Baby kengurce mk Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    177
    37+5 sum, bebe minus edna nedela...mi dadoa kleksani... bebe se e ok... so vakva situacija nekoja ?

15. Orfidea

Orfidea Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2019
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    45
    Zdravo, dali moze da mi kazete postoi li rok do koga treba da se odnesat dokumentite za refundiranje na del od sredstvata za kleksan vo socijalno?? Fala vi

16. Orfidea

Orfidea Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2019
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    45
    Mislam deka ne treba da se opteretuvas so toa sto ti rekle demek pomalo za 1 nedela.. kako prvo rastot na deteto vo utrobata zavisi od roditelite, ako roditelite se sitni po rast, nemoze da se ocekuva golemo bebe, plus i ne e 100% sigurno presmetano od den na zacnuvanje.. moze e pokasno zacnato bebeto, sekogas postoi moznost za 2 nedeli razlika, toa mi go objasnuvase doktorkata moja..
    A za kleksanot nema nisto loso sto si gi primala, mu pomagaat na plodot da se ishranuva polesno, ja razreduvaat krvta, mozno e i da se simnale didimerite od niv za kratko vreme, ama postoi i moznost za pogresen rezultat od edna labaratorija do druga.. jas iskreno im veruvam na klinika poveke otkolku na privatnite

На naturallmess му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mareea

Mareea Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    306
    5 godini vazat

18. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    мене ме збуни зашто знаевме дека е подоцна овулација и намерно ми беше помесетена менструацијата за една недела да бидат мерките складни , до сега не ми изреагирале за тоа дека не одговара на неделата , ама ги погледнав и резултатите од скрининкгот во систина и таму една мерка ( мислам главчето ) било мерено со една недела помало па не ми кажале ништо, целата паника се крена од мојов матичен па и јас по неа се исплашив почнав да се умислувам , ќе правам скриен шеќер и тоа да го покриеме во понеделник и за секој случај вторник ќе одам со резултатите во ГАК кај докторката што сакам да ме пораѓа на второ мислење баш да видам што ќе каже , мене ми беше дилемата како ми ги прекина клексаните да не стварно треба да ги примам до крај, не е маката боцкањето туку да не треба да се продолжат :worried:

19. Magdalence

Magdalence Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    29
    Од Загин и Еурофарм денес добив известување дека во нареден период можно е клексаните да бидат дефицитарни, од причина што истите се користат како метод/лек против корона. Денес барав клексани во неколку аптеки и ми дојде чудно дека немаат. На крај најдов во една малска аптека со објаснение дека е последната кутија.

На princess5 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Baby kengurce mk

Baby kengurce mk Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    177
    Vcera zemav od aptekata vo remedika... ako vi treba da znaete deka imaat

На thelittle17 и princess5 им се допаѓа ова.