Д-димери во бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од butterfly.mk, 21 септември 2013.

1. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    кај мене дидимери беа 5500 на приватно , 1290 после 10 часа на трансфузиологија.Боцнати 6 клеканси од 40 мг се спуштија на 880 , аптт ми е 16,3 и ми рекоа со такви резултати само аспирин и контрола за 2 недели , и матична и докторкава од ГАК што ме води , правеа доплер вчера бебе заостанува само 5 дена , килажа во ред е за оваа недела 26+4 јас сакав да ме види трансфузиолог , реков не е проблем да боцкам клексани доколку тоа треба они двете изречно ми одговорија дека нема потреба со таков резултат ... иди најди им НЗС

2. KiviOdMaldivi

KiviOdMaldivi Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2018
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    217
    Јас денес бев кај матичната,бебето супер 2700 гр,за 35 недела супер,протоците се супер,плодова водичка си има,само заради аптт ми вика подобро е да се боцкаш
    И не знам што да правам

На IJAE и naturallmess им се допаѓа ова.
  3. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    ако така рекле боцкај се , мене зашто ме маткаат се нервирам , прво вака ќе праиме после па не не овака ќе правиме и само ме вадат од памет :(

На IJAE му/ѝ се допаѓа ова.
  4. IJAE

IJAE Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    823
    Е истата работа и кај мене, матичната ми вика јас МИСЛАМ да се боцкаш 0,4х1 clexane, а трансфузиологот ми кажа не си за боцкање. Атпп ми е 21.2, пуштив резултати на претходната страна се. Проблем ми е лимфо. и грануло.,ама тоа е ради e.coli и во Ремедика што ми ја водат бременоста ми кажаа антибиотик. Значи сите различно мислење, но меѓутоа сепак антибиотик морам да пијам.. нема да се боцкам, најверодостојно ми докторот од Ремедика што ќе ми каже

На naturallmess му/ѝ се допаѓа ова.
  5. KiviOdMaldivi

Се зачлени на:
    18 април 2018
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    217
    Последниот пат кога бев на ГАК исто аптт ми беше 21,матичната вика да се боцкам а на ГАК ми викаат не,едвај ми дадоа мислење за да можам да рефундирам
    Се боцкав 20 дена и еве аптт пак ми е исто

На naturallmess му/ѝ се допаѓа ова.
  6. IJAE

IJAE Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    823
    Се боцкаш!??

7. KiviOdMaldivi

Се зачлени на:
    18 април 2018
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    217
    До вчера
    Денес испитував на трансфузиологија од хемостазата само аптт скратено другото ми е се во ред

На IJAE му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sinolicka.

Sinolicka. Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2020
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    403
    Devojki zdravo.
    Denes ispitav didimeri iznesuvaat 1400 a sum 6 mesec. Dali znaete dali ke treba da se bockam so kleksani ili ne, duri vo ponedelnik sym kaj maticniot ginekolog.
    Fala Vi.

9. GolemaMala

GolemaMala Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2020
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    788
    Зависи и од времињата, колку и дали ти се скратени. Инаку за второ тромесечие граница е 1290,не ти се многу покачени.
    А дали ќе се боцкаш, ќе одлучи матичниот.

На Sinolicka. му/ѝ се допаѓа ова.
  10. *Ench@nted*

*Ench@nted* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 јануари 2018
    Пораки:
    2.049
    Допаѓања:
    26.293
    Треба и времиња да се видат, најдобро ќе ти каже доктор.
    Јас во последна недела од шести месец бев со ддмери 1300, но времињата беа добри, па само ми препишаа аспирин протект, не се боцкав.

11. Sinolicka.

Sinolicka. Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2020
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    403
    Вака само активирано парцијално ми е 26 а почнува од 27.9 и тромбоцитско 16, а почнува од 16.1 . Дали е потребно да одам порано ?

12. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.859
    Допаѓања:
    11.353
    Д димерите малку се покачени,а и времињата ти се скратени,мислам дека ќе ти кажат да се боцкаш со терапија.

13. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.287
    Допаѓања:
    6.793
    Девојки ве молам за мислење. Денеска испитував и еве го резултатот. Примав клексани 2 дози по 15 инекции и направив 2 недели пауза.Немам отоци и 20200929_182849.jpg со бебе е се во ред вчера бев на преглед. Ама д-димериве ме бунат и мир немам веќе.
    Да напоменам 34 недела сум. Што да правам испаничив ептен..

14. GolemaMala

GolemaMala Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2020
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    788
    Не паничи, оди на доктор. Времињата ти се супер,инаку.

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mimi6

mimi6 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2020
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    159
    Не се плаши.. добри ти се времињата, мене ми беа 7500 д димерите и плус времињата скратени,, и фала му на Бога детето и јас бевме добро во текот на такви резултати.. види што ќе ти кажат за понатаму

16. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.287
    Допаѓања:
    6.793
    И
    Ги пратив резултативе на матичнот гинеколог и уште толку ме испаничи.Рече дека вакво нешто одма треба со терапија да се почни да не си играм и дека можам да направам голем проблем на пораѓајот со циркулацијата..
    Ќе испитам и приватно утре да не има некоја грешка и ќе боцкам од утре..Се надевам ќе дојдат до некоја нормала.

17. mimi6

mimi6 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2020
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    159
    Јас прв пат ми беа за бројките викам 4180 после со терапија од аспирин 7 ги испив ми се покачија на 7500 и после 10 клексани паднаа на 3300 па пак 10 клексани дојдоа на 2666 и после пак 10 клексани на 2955 и на крај 7 ми дадоа и останаа на 3000.. а времињата цело време со овие терапии беа скратени , значи цело време под нормала,, сега сум без терапија 38+4

18. Doc.1986

Doc.1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2020
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    111
    Dobro lugje ima li nekoja sto ja zakazuvaat na gak sekoja nedela za kleksani. Minatiot pat mi rekoa plodovata voda mi bila namalena. Bev vo sistina doktorkata vika ok e. Vcera pak na gak pak namalena i za 1 nedela me zakazaa. Ova nz dali samo za da se odkazeme ili sto im e poenta. Nisto ne objasnuvaat samo si gledaat na eho si praat muabet megju sebe i koa ke gi prasam care nisto voda pij samo. Ne seknaa od davanje pari po privatno vekje. Sega svakjam zosto mnogu se odkazale od refundiranje

19. Doc.1986

Doc.1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2020
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    111
    Dali nekoja znae dali ima rok kolku dena odkako ke se primat kleksanite moze da se odnesat najkasno u fzom za refundiranje dokumentite

20. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Мидлам 3 години

На Doc.1986 му/ѝ се допаѓа ова.