Devojki dali nekoja znae dali navistina rezultatite od transfuziologija moze maticnata da gi prati na mail na gak za da se dade potvrda za kleksani. I dali voopsto nekoja uspeala taka
Па мислам дека не,мене секогаш ме пракаше на ГАК, бидејки таму те гледаат на ехо,и врз основа на тоа и рез. од трансфузиологија пишуваат терапија.Ако нешто се сменило сега брзо
Да прашам, може некому се има случено. Клексаните ми се земени пред 2 дена, а матичниот денеска ме пиша во дневникот дека почнав да ги примам. Признаваат во фондот за рефундација, поради датумите?
мора да се поклопат со извештајот од трансфузиолог и датите на сметките и сметкопотврдите да бидат усогласени со извештајот , мене ми рекоа ако боцкам денес утре задутре , а препорака даде трансфузиолог од задутре , боцките од денес и утре секако нема да ги рефундираат затоа да купувам од ден на ден по една доза .... не ни знам кај нив како го воделе во систем и каков дневник воделе ( мислам дека тоа се корегира )
Тоа ми е јасно. Датумот на извештајот ми е ист со датумот на фискалната, 5.10. Ама матичниот во дневникот ме заведе денеска, 7.10. Дали во тој случај рефундираат.
Матичниот ти дава потврда за во фонд дека од тој до тој датум си примала клексан од толку милиграми еднаш дневно пример. На таа потврда треба да пише дека ги примаш од датумот кога ти се купени, ако не ќе ти ги одбијат првите две.
Фала. Од кај матичниот ми кажаа дека нема да ми рефундираат ништо од фондот, затоа што потврдата ми е 2 дена подоцна од фискалната.
Ама ти денес си почнала да ги примаш, потврда на крај ти дава матичниот. Битно е да се купени од датумот кога е даден извештај од ГАК или трансфузиолог дека треба да примаш клексани, матичен само потврдува дека ти се аплицирани инекциите. Мојава не ни знае што кога примам, мм ме боцкаше, на неа и кажувам од кој до кој датум ми треба потврда и тоа.
Мене матичниот ми вика дека не може да ми даде потврда така. Морало од дента кога сум ги купила да биде потврдата.
Значи обичен лист со искуцан текст е, не е ова наса систем да не може. Убеди ја. Она е таа што ќе ги искуца датите, од до.
Поради некои трчања де ваму,де таму,па да се поклопи ова ,она..и баталив..многу поминало,малку останало.Си уживам во бременоста без некои дополнителни работи. Инаку е во ред да се рефундираат да,се враќа дел од парите ,фајде е.
Хммм потврда се дава кога ќе ги завршиш, на пример 10 ти се препишани, откако ќе ги примиш она ти пишува потврда... а како што кажуваш на време ти се купени... Нешто не и е јасно или не знам...