Само ако ти си негатив, а сопругот позитив треба да ја примиш во бременост или после абортус, а после пораѓај ако бебето е позитив ја примаш, ако е негатив не ја примаш.
Baranje P2 Receptza lekot Smetkopotvrda Fiskalna s-ka Transakciska s-ka Izvestaj od bolnica od ginekologot sto mi gi prepisa
Здраво женски. Добив рез од димери и изнесуваат 1188, притоа сум 24недела. Дали некоја знае да ми каже дали се тоа превисоки димери во однос на неделата? Матичната не ми одговара, а ме интересира. Ако знаете ако не ќе ја чекам да ми одговори. Благодарам.
За втор триместар како горна граница се смета 1290.Тебе ти се во ред.меѓутоа и времињата треба да се видат.
Активирано ти е малку скратено,јас со ваков резултат примам терапија.но знаеш ние не сме доктори,секако ќе си ја почекаш матичната ќе ти каже што понатаму.Се разбира треба да се види и постелка ,протоци како е.Главно бебче да е добро
Во кој месец од бременост правевте испитување за вредността на Д-димерите? Дали тоа се прави откако гинекологот ќе утврди по нешто дека има потреба да се испитат Д-димерите, дали вие сте почувствувале нешто па сте се пожалиле на гинекологот, па ве испратил на испитување, или е задолжително во некоја етапа од бремеността да се испитат?
Не мора да значи, скоро 3то тромесечје си. Ама можеби за месец максимум ќе ти речат пак да испиташ за секој случај. @Saraaa9 и кај тебе е слично. Сепак зависи и од ехото.
Ми рече докторот за две недели да проверам пак, ако е над 1750 ќе се боцкам така да ќе си почекам да видам што ќе биде за две недели