Д-димери во бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од butterfly.mk, 21 септември 2013.

1. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.887
    Од кога ќе стаса решение за поврат на парите од клексаните, колку време чекате за да ги пуштат?

2. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    По недела, две ми стигнаа парите

На SkarletOHara му/ѝ се допаѓа ова.
  3. GolemaMala

GolemaMala Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2020
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    788
    Некогаш за 2-3дена,некогаш за 2-3 недели, некогаш ги пуштаат парите па отпосле стигнува решението. Колку што сфатив, од мое искуство, нема правило :^)

На SkarletOHara му/ѝ се допаѓа ова.
  4. IJAE

IJAE Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    823
    Димерите ми беа 1032 во 28гн, аптт беше 21.2 скратено, баш пишував тука тој период и сеуште ми е нејасно бидејки матичнава ми рече клексани да боцкам, а докторов во Ремедика што планирам пораѓај ми рече аспирин од 100мг да продолжам да пијам и дека нема потреба за клексани. Јас продолжив со аспирин, но некако ми е на мисла од матичнава сепак е стручен гин., незнам да не згрешив што не се боцкам!?

5. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    3.035
    Допаѓања:
    39.500
    Драги феминки, ве молам за едно разјаснување, тие што имате повеќе искуство со рефундирање на клексани. Првиов извештај ми е за 30 дена, од 24.09, уредно си земав 2 х15 инекции и знам кои др документи требаат. Но, не ми е јасно, сега овие ми се заклучно со 23.10 е сега не можам на 24.10 да земам нов извештај, неработен ден е. Како е постапката во таков случај, дали си закажувам порано на трансфузиолог па тој ми пишува од која дата треба да ги боцкам тие со новиот извештај?

Барав низ темата ама не можев да најдам баш за ова. :inlove:

6. GolemaMala

GolemaMala Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2020
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    788
    Не чекај последен ден. Закажи си ден-два пред последниот термин.

На _Vera_ му/ѝ се допаѓа ова.
  7. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    3.035
    Допаѓања:
    39.500
    Да, така ќе направам, само нели тогаш фискалната и рецептата нели треба да ми се од денот кога си продолжувам да си примам, пр. извештајот да ми е од 22.10 а фискслната со сметкопотврда и рецептата од 24,.10. Тоа ме буни дали ќе ми рефундираат така?

Се мислам во фонд да идам да прашам, во оваа лудница се мора да се допитува по 100 пати...

8. GolemaMala

GolemaMala Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2020
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    788
    Извештајот може да биде и порано, а никако не смее покасно. Мене ме праќаат да проверам ден-два пред последниот рок.

9. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    3.035
    Допаѓања:
    39.500
    Фала ти многу, сега добро сфатив:hug:

На GolemaMala му/ѝ се допаѓа ова.
  10. GolemaMala

GolemaMala Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2020
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    788
    Најбитно е датумот на фискалната и потврдата од матичниот да имаат исти датум. Пример извештајот е од 22.10, ги купуваш на 23.10, матичниот ти дава потврда дека си почнала да ги примаш од 23.10.

11. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    3.035
    Допаѓања:
    39.500
    Да, многу ти фала на конкретното објаснување :l:

На GolemaMala му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Keti84

Keti84 Активен член

Се зачлени на:
    7 септември 2020
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    266
    Мене ни една дата од извештаите и фискалните не ми е иста. Дури првата фискална ми е 27.07, а првиот извештај и преглед кај трансфузиолог ми е 30.07 (тогаш имав термин). Зар нема да ми ги рефундираат така ? До сега немам поднесено за рефундација, планирав за 3 месеци заедно да поднесам

13. GolemaMala

GolemaMala Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2020
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    788
    Не знам за тоа, мене матичниот постојано ми потенцираше дека датумот на извештајот мора да биде пред датумот кога си ги купила клексаните. Прашај си во фондот, ама мислам не може. Се надевам ќе успееш.

14. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.999
    Допаѓања:
    34.783
    Тие купени пред 30.7 нема да ги рефундираат... фискалната треба да е со извештајот исто или некој ден покасно не претхдно

На dromka и Keti84 им се допаѓа ова.
  15. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Д-димери 1420 во 17-та недела и малку скратени времиња.По примени 7 клексани, д-димери ми се 1600, времињата се добри. Аман, аман, аман!
    Дали ќе ме примат на ГАК без термин? Нема, превид е направен и не ми е закажано а треба да купам нови клексани.

16. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    Пробај до Чаир да земеш упат...

17. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Отидов, објаснив што е работата и без никаков проблем ме примија. Ми додадоа уште 14 клексани, па ќе видиме пак. Во Чаир најискрено, не сакам да одам.

На dromka и K7M10J им се допаѓа ова.
  18. AneSk

AneSk Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    452
    Допаѓања:
    1.219
    Девојки ми треба помош од вас, бев на имунологија ги земав резултатите од генетско испитување и таму докторот рече нема потреба од ништо дополнително да пиеш, демек се е во ред, од таму отидов кај трансфузиолог ги погледна резултатите и плус резултатите од хемостаза, д-димери и ккс и рече дека треба клексани за цела бременост. Е сега јас не сум бремена се спремам за ин витро, дали ова значи дека само ако се оствари бременост треба да се примаат клексани или и за подготовка пред инвитро треба да се примаат. Не успеав да го прашам докт. Зошто во ходник ги гледаше резултатите и набрзина само изнапиша на листот и ме откачи.

Прикачени фајлови:

19. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    3.035
    Допаѓања:
    39.500
    Кога ќе си го почнеш процесот на ин витро со резултатите од имунологија и трансфузиологија ќе си отидеш кај докторот што ќе ти го прави и тојќе ти каже од кога да ги почнеш.
    Во мојот случај беше после пункција а пред трансфер почнував.
    Не се секирај, важно планирај си прашај си, да имаш ден два пред да ги почнеш да си земеш извештај од трансфузиолог за да можеш да си го рефундираш клексанот
    Среќно :inlove:

На AneSk му/ѝ се допаѓа ова.
  20. AneSk

AneSk Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    452
    Допаѓања:
    1.219
    Значи пак ќе треба да одам до кај трансфузиолог, а тоа е друг извештај за рефундирање на клексаните ова листов што го имам и што изнапиша не е за рефундирање??? Ви благодарам многу на гинеколог сум следната недела.