Ако имало било каква индикација ќе те прателе на испитувања. Сѐ додека бебето расте нормално и немаш промени на постелката немај гајле, уживај си во бременоста на раат Нормално ако побараш сама нема да те одбие, ама не се малтретирај, и така немаат термини на трансфузиологија.
Барај си. Иако обично ако сметаат дека нема индикација не даваат. Чисто ради мира. А се мислам дека задолжителни беа едно време
Здраво, мене ми препишаа фраксипарин пред инвитрото и ми ги продолжија ..сега сум 7 недела и веќе месец дена ги примам . Проблеми со крвта немав па ме интересира дали некој има искуство до кога ке ги примам ? Наредна недела ке испитам повторно ддимери и хемостсза
После втората контрола со добар резултат (д димери и хемостаза со нормални вредности), д-р Трајковски ми ги прекина фраксипарините. Испитај си ги повторно па кажи му на докторот, тој врз основа и на мислењето од трансфузиологија ќе одлучи дали треба да ги примаш понатаму,
Rezultatot denes od d dimeri i hemostaza:Lesna hiperkoagulacijska sostojba vo prilog na upitna Dg.D dimeri se 430,uredni.A ova drugovo so znaci?
Venska tromboza 0,86.Normalni vrednosti 2.0-2.7.Nikogas do sega.mi go nemalo ova na rezultatot. ova se vreminjata taka?
cekam so ke kaze Trajkovski.Transfuziologot Nema pisano nisto osven toa so pisav pogore,i deka d dimeri odgovaraat na gestaciska vozrast 430mi se
Мене терапија ми пишува трансфузиологот (позади), ама напред кај наодот секогаш пишува: Се препорачува LMWH во согласност со гинеколог. Рецепт за клексан секогаш ми дава матичната.
Opasno e toa so opaganje na vreminjata?Terapija samo kleksan e ili davaat i nesto drugo? Mi pisa Trajkovski sega.Deka rezultatot ne e los,deka si primam kleksan.D dimerite so e najvazno bile super,a vreminjata vo bremenost bilo normalno da opadnat ili da se pokacat.Sekako vo nekoja granica.Vika terapija e toa.Kleksan.Se mislam dali da se vidam so Doktorkata Transfuziologot so mi e,da vidam so ke kaze
Dve Tanji ima.Malinova e dusa.Ne me ostava ni minuta da cekam u hodnik.Sega se pred mene rezultatite od prethodnite meseci.Sekogas mi bile tolku vreminjata.Znaci taka se kaj mene.Denes imam plus i venska tromboza ispitano a dosega nemam na rezultatite toa.