Не, кога ќе ти каже специјалистот за ивф дека ќе примаш и од кога ќе примаш ќе си закажеш на трансфузиолог. Јас не сум од Ск и во мојот град со приоритетен упат од мат.гинеколог си одев кај трансфузиолог, а со термин изгледа може откај општ матичен. Однеси си го извештајот за мутациите од имунологија и ако имаш претходни резултати од трансфузиологија и тие однеси си ги. Може ќе треба да ти земар и крв може не.Мене првиот пат ми земаа, а вториот само со мутациите кај докторката бев и рече нема потреба. Кога ќе го земеш извештајот ќе си идеш кај мат.гинелолог да те внесат кај нив дека ќе ги примаш клексаните, зошто ти треба откај нив на крај рецепта со потписи дека таму си ги примила (чиста формалност). Од аптека кога ќе ги земеш треба да ти дадат и фискална со сметкопотврда, и битно е од истата дата да ти ги водат и кај матичниот, а извештајот од трансфузиолог може да е од таа дата, или ден два порано. Не смее да ри биде покасно. Ако не можеш на време да си закажеш кај трансфузиолог, мој совет е купи си онака за ден два додека да закажеш па после другите ќе си ги рефундираш. Се надевам добро ти објаснив, имаше и на др.места во темава објаснувано некој.
Ти благодарам многу сега имам барем некоја насока што како се одвива, многу ме збунија докторот на имунологија вика нема потреба од ништо дури ни фолна да не пијам, а ваму на трансф. Докторот вика клексани на кого да верувам незнам сега ќе видам понатаму што ќе каже гинекологот во борн.
Може некоја да ми протумачи? Не сум испитувала ддимери сеуште, само хемостаза вчера. И ги пратив на докторката и ништо не ми врати.. Јас искрено појма немам што е ова,што се овие времиња.. Би ми дала терапија за ова нешто? Гледам дека се испобркани вредностите малку
Според мене резултатите ти се супер.Но сепак знаеш и доктор треба да ти ги види и да каже негово стручно мислење.
Здраво девојки Дали може некоја да ми прати слика како изгледа потврдата од матичен за примање на клексани?
Не се во ред, ова колку што знам се третира со клексани, консултирај се што побргу со трансфузиолог или гинеколог ако е стручен!
Pozdrav femini aj ve molam za pomos jas denes bes vo transfuzija zaradi nekolku spontani i problem so( aktivirano parcijalno dejstvo) dr jani mi prepisa terapija od fraxiparin 0.4 dva pati dnevno no nemozam da gi najdam nigde gi nema kako fraxiparin dali smeam mesto fraxiparin da zemam kleksan i dali kemi prifati fondot sto gi vraka parite okolu 70 posto kolku sto znam ne sum sigurna ako vo izvesraj pisuva fraxiparin a gi zemam kako kleksan dali kemi pravat problem vo fondot iimase li nekoj vakov slucaj aj ve molam koj zna da mi kaze
Душо јас примам фраксапарин и кај мене во извештајот место да пиши трансфузиологот фраксапарин од 0.4пишал клексан ,и одма се јавив во фондот имам личност што работи таму и со сигурност кажа дека не смее така дека треба да се смени оти ќе прават проблеми и нема да ти ги вратат парите ..Шо значи че побараш од Јани да ти смени за клексан во извештајот пошто не можиш да ги најдиш..истоото и јас ќе го правам утре ќе одам кај докторкава да го смени извештајот, а проблем прават затоа што во извештај е напишан фраксапарин а кај тебе во сметкопотврди, фискални ке стои клексан и нема да важи нема да ти одобрат мора се да да биди исто ..
А неможиш да ги најдиш фраксапсринот никаде искрено и мн подобри се и се мн поефтини јас сум од Прилеп кај нас ги има,а ако можиш јави му се и кажи му каква е раб не можиш да чекаш ти
Ne nigde gi nema mi trebaat 120 komada vo izvestaj mi pisuva 60 dena po 2×1 vo apoteki prasav gi ima samo po nekolku sto se ostanati
А да ти порача ни тоа не можи не ми се верува да не можи оти чим кај нас ги порачува значи и во фирмите ги има незнам ако не најдиш мора да ти смени
Ne moze gi nema probav na nekolku mesta da poracam dzabe gi nema ni da se poracat a kaj jani tesko deka ke stignam edvaj zavrsiv deneska so iten upat od endokrinolog
Можеш да го најдеш понеделник и среда во амбуланта, а другите денови во кабинет. Ќе се распрашаш каде точно му е кабинетот.