Извештајот треба да е или на ист датум со фискалната или пред. Пример имам извештај денес, може да купам или денес или утре/задутре...Јас не сум имала рецепт, тоа во фонд секако не бараат.
Девојки каде во ск на приватно можам да испитам ддимери и хемостаза ама со солидни цени? На трансфузиологија нема термини а не дава системот приоритет или итен
Мила за 3дена има термини ако не ти е итно... а ако мораш денес да видиш по приватниве лаб. Ко синлаб и слично
Ми закажаа термин за четврток во 13:40, а петок во 11 имам термин на Гак, не знам дали ке ми стигнат резултатите за толку кратко време, тоа ми е проблем
Девојки ме интересира и ваше искуство На последна контрола пред 10 дена имав д-димери 3850,а хемостаза заборавиле да ми проверат,ми препишаа 10 клексани од 0.4 Вчера правев контрола и еве ги резултатите( инаку сум 35+5 ) Чекам мислење од гинекологот,он е да се прима по една доволно било
Прими ги уште тие 10 од види како ќе ти бидат димерите а без хемостаза на слепо клексан не се дава што ако треба да примаш два пати во ден или еднаш од 0.6...обавезно хемостаза таа е побитна
А за новите резултатите( прикачив слика)ми пишале терапија исто 10 дена ама по двапати во денот. Гинекологот смета дека многу се два клексани,доволно бил еден Ај баш погледни ги рез ( 35+5 сум )
Девојки имам едно прашање докторката на болница ми пиша дека клексаните ги примам од тој и тој датум и дека ќе ги примам до крај на бременоста бидејќи тогаш и планирам да ги поднесам документите за рефундација, е сега датумот од извештајот не е ист со оној датум кога почнав да се боцкам.. ќе биде ли проблем датумот од извештајот или не? Мислењето од трансфузиолог ми е со датумот кога почнав да се боцкам..
Датумот на извештајот треба да е дента или пред датумот на купување (ако си купила пред извештај за тие нема да ти важи...и ако си се боцкала пред извештајот исто нема да важи) но ти велиш е ист тој со боцкање и тој од трансфузиологија... така не би имало проблем
да да датумот од трансфузиолог ми е од дента кога почнав да се боцкам со клексаните, но од ГАК докторката ми кажа телефонски кога ги земав резултатите од трансфузиологија да почнам да се боцкам а извештај ми пиша после некое време бидејќи дента не беше на работа..
Изгледа се разбравме погрешно , но и сепак нека пишат членките што земаат озвештаи од гак како иде точно... Ако само резултатите од трансфузиологија(а не извештај од трансфузиолог) се со датум од кога се боцкаш Мислам ќе важи само за оние од денот на извештајот а не од ден на резултатите....но сепак нека пишат поискусните
Да, за извештај/ мислење се смета тоа од ГАК. Тоа треба да е со ист датум или пред датум на фискалната. Резултатите си се друго. Јас така секогаш имам луфта помеѓу, непокриени клексани, секој ден се боцкам, и си купувам, па подесувам извештај со сметки откако ќе добијам мислење. И секако битна е потврдата дека си се боцкала од тој до тој ден.
Терај си по два клексана како што ти пишале остај го гинекологот ако нив ги прашуваш воопшто не ни треба да се боцкаш и на крај ќе ти кажат господова работа ако бидне беља не дај боже затоа боцкај како што ти пишале штета нема да имаш од нив. И мене матичен гинеколог не сакаше во 9ти месец да ми даде извештај за да рефундирам добри ми биле времињата и хемостазата а од Систина што ме водеше до крај да сум ги боцкала да не ги боцкав фатално ќе завршев. Затоа не го слушај гинекологот имаш отреба од терапија и примај си ја и така си на крај веќе
Zdravo devojki, ve molam Dali moze nekoj da MI objasni kako odi procedurata za refundiranje na kleksan, pravev invitro vo new born od tamu imam izvestaj, I imam fiskalni I smetkopotvrdi od kupenite inekcii. Ve molam za odgovor