вчера купивме од АНи фарм и од таа од СИстина, бар за 3-4deна со по две од 0.2 да се боцкам. Благодарам на помошта и сугестиите
Ka sum od gjorce do sega vo eurofarmi zegin a i edna pomala apteka nz kako se vika gi ima sekogas. 5 meseci se bockam vekje
Девојки за што се испитува фибриноген? Читам фека многу членки испитувале, јас сум хомозигот на МТХФР и сум на клекасани и треба секој месец да правам испитување за хомостаза и димери, па си мислам да не треба и ова да испитам
Мислам дека немаш потреба од тоа секако бременоста само по себе е тромботична и нормално е фибриногенот да е повисок...Најбитно ти е времето по тоа се гледа дали има потреба за појака терапија или не
За во Скопје пишуваш или во друг град? Колку што знам во Скопје има во сите аптеки барем пред недела дена јас кога купив имаше
Леле што ќе правиме ние што сме зависни од клексани? Има ли некој друг лек со кој може да го замениме?
И јас истото се прашувам, во аптека ми кажаа дека од магацин не им носат, нема ни кај нив затоа што сите што се лечат во ковид центри ги боцкаат со клексани. Не знам што ќе се случува со нас, дали ќе ни дадат некоја замена
Se menja cenata vi pisav pogore zatoa ne davaat ne deka nema tuku ke poskapat. Probajte vo aptekite vo sistina,zan,remedika tie se davaat i post operativno moze da imaat. Jas zemav si trista ubeduvanja od remedika ama tamu mi ja vodat bremenosta ne mozea da me odbijat. Fraxiparine ili clexane isto e, moze da e cena razlicna samo
Da, apsolutno i mnogu se nerviram zatoa sto nekoj toa go dozvoluva, ne e ova patlidzan na pazar pa kolku ke ti tekne tolku ke go prodavaas
пишав и јас со овој проблем дека се соочив во средата... купивме од 0.2 па се боцкав по 2 пати, а потоа почнав да си ја претурам во еден шприц дозата од двата 0.2. ДЕнеска ни пратија од ШТип, таму најдов само 11 инекции од 0.4... Пробај по другите градови ако имаш роднини/пријатели да ти побараат во апотеките таму.