Јас да,прво го прашав докторот и од трнсф.ми рекоа дека може. Само последен пат кога бев на на испитување ми рекоа 3недели да не се боцкам ,за потоа ќе видиме.затоа незнам сега како стојат раб.со фраксипаринот.
Nema nikakvi a maticnata vika nemoze posle kleksan da se prima fraxiparin Sega ke odam po drugive gradovi da varam. ako najdam negde ke vi pisam
Mi kaza samo deka nemoze se pravelo pauza izmegju. Inace se bockam zaradi f ri na hemostaza didimerite ok mi bea
За ова треба да каже трансфузиолог не генеколог, си има стручни лица кои треба да ги прашаме што да земеме за замена. Матичниве се прават дека се знаат, па ако нема клексан што ќе правиме, мора со нешто да продолжиме
И што ке се прај вака без клексани? Ке снема и во дригите градови и што правиме после, значи бременоста ни зависи од нив, еве барем мене. Незнам каде да се обратам, дајте некаде да пишуваме да ѕвониме. Мене страшна паника и нервоза ме фати. Неможе едни да се лечат(зборувам за ковидов) а други да трпат, се отиде во втор план после коронава, незнам до каде ке се тера вака
Исто и мене, од прв ден сум со клексани поради хомозигот мутации и опасност од тромбофилија. Кој ќе најде кај има или било каква информација нека сподели, тоа ни е единиствено решение во моментот
Пишав мејл до министерството за здравство да се превземе нешто, пишујте и вие, подруго е кога ке пишат повеќе жени, нека се реши проблемов побрзо, нека ги снадбуваат аптекиве, ова не е играчка Еве го мејлот contact@zdravstvo.gov.mk