Vo skopje nema nigde 0.4 0.2 se naogja seuste vo nekoi apteki Taka da sega za sega mislam edinstveno resenie e da se nabavuva vo drugite gradovi. Seuste se naogja vo nekoja apteka vo tetovo gostivar
Јас мислам тоа не е никакво решение, зошто не е проблемот сега да ги најдеме во друг град да купиме и толку. Месеци се во прашање, некој може се при крај но многу има и на почеток што се. Кај и да има за брзо време(читај 2 недели) ке снема. А не ова како ај денес не пијам Б6.... Јас пишав мејл, пишав на фб страниците и на Мин.за здрас. и кај Венко и секој ден ке пишувам.
Во една аптека денеска ми кажаа дека после 15ти би требало да има веќе, јас денеска најдов во зегин во ГТЦ пд 0.2, ќе ги примам како дупла доза ама сепак не е тоа решение
И јас така дупла доза следниве 10 дена, да се надеваме дека стварно после 15ти ќе има. Се надевам за рефундација нема да биде проблем вака, таа си е вкупната доза.
И јас на тоа помислив, се надевам нема да прават проблем од фонд покрај сите нервози со клексани уште и со нив да се расправаме
ПРоблематикава е под ФЗО, не Министерството. И под Агенција за лекови. ДА објавуваме на фб, па да тагираме директори или Министер... ВО Кавадарци најдовме 20, пријател на дечко ми ни купи, па ќе ни ги испраќа утре.
Прашував во Ск пријател фармацевт од Зегин вчера демек немаат ни во магацин, мисли дека имаат сеуште во Еурофарм ама ако имаш некој познат. Не ми се верува штом не сте нашле. Инаку јас до сега ги купував од друг град, откако Ве прочитав резервирав веднаш 30,ама не е тоа решение. Ќе пишам и јас е-маил до ФЗО, министерство.... Не има многу и со генски мутации што примаат цела бременост, па и после пораѓај, ова е сериозно
Ни во еурофарм ни во бети ни во виола...ако направат увоз(незнам како иде тоа) ќе ги има брзо ако не тешко пред 31ви.. повлечени биле за лечење на клиникиве до ковид тоа е денешно инфо...
Реков и јас погоре. Се се запусти, само корона е битна. Не ми е јасно како може едни да лечат, а други да трпат, и нас ова ни е неопходен лек. Иначе јас примав аспирин минатата бременост ама не беше доволен и неуспешно заврши. Кај друга членка прочитав дека не и дозволиле да смени клексан со фраксипирин. Цело време ми е таму паметот што ако нема подолг период, што ке се прави нз
Кој тоа ти кажал? Скроз се исти, јас секој ден се боцкав различно, какви имав такви боцкав. Тоа е едно исто.
Јас ги примам клексаните превентивно...по препорака на ивф докторот, димери и времиња ми се ок...и баш ја прашав матичнава дали можам да сменам, ми рече можеш...ти си превентивно. Е сега ако купува некоја фраксипарин од 0.4 баш да сподели шо цена е. Мајка ми ми купила три кутии и биле преку 6000 денари...што е скоро дупло од тоа што беа. Малце претерале со поскапувањево...
Jas zemav 0.6 sega ke se 260, a bea 180. Eve link so novite ceni, promenata e 10.11 sto dremele do sega ne znam https://lekovi.zdravstvo.gov.mk/max...96E487A274EC81BAFDA40D8.app10-finki_zdravstvo
Ako se skroz isti zosto ne ni vikaat zemi kleksan ili fraksiparin so najdes. Procitaj malku farmakokinetika na lekot i ke vidis deka ne se voopsto isti.Sekoj si ima razlicna dijagnoza. Mojot ginekolog sto me vodi za mojata istorija mi rece deka nesmeam. Sekoj si se konsultira so doktor pred da napravi nekakva izmena. Nie tuka sto si kazuvame abe nemas gajle bockaj i ova isti se ne sme doktori. Zatoa smetam deka nesmeeme takvi odgovori da davame koga ne ja znaeme istorijata i zosto se preimaat kleksanite. Pozdrav i sekoe dobro
Некој погоре праша за цена,јас пред малку земав од велес 10 инекции фраксипирин и ми рекоа дека веќе немале и не знаеле кога ќе има нова набавка и цената им беше 210 денари а претходно беа 126 денари
Дали некој што пишал маил или порака некаде по надлежниве има добиено одговор? Јас пишав маил на министерство за здравство уште минатата недела но немам никаков повратен одговор, ова е крајно неодговорно оставени сме на цедило
Jas ne pisav zaso mislam deka poise ke se nerviram deka nema da mi vratat na mailot, niti nesto ke se smeni porano od sto naumile. Denes bev na kontrola i ke si prasam koga ke bide gotov rezultatot sto moze mesto fraxiparine i toa e toa. Vo nasava drzavicka se biduva