Ццц ова е веќе сериозно, ако останеме без никакви инекции што ќе правиме. Може тогаш најдобро со извештајот од трансфузиолог да си појдеме на клиника и да им кажеме да ни стават доза, они мора да имаат и мислам дека несмеат да не вратат
Дефинитивно на своја рака нема менување... проверете во помалите аптеки па макар и во др градови додека се консултирате со трансфузиолог...
Еден совет ако предходно си испитувала на друго место д димери и хемостаза не менувај секоја лабалаторија не е иста и ддимери одат заедно со хемостаза димерите може да се добри а хемостазата да ти е катастрофа
Испитував месец дена пред да останам бремена, се беше добро тогаш, сега матичната ми вика дека немало потреба, и немало индикации, за да правам повторно, и дека се си било во ред, и јас сакам приватно да си направам, а не знам зошто.
Мила направи си испитување еве кај мене на пример ддимерите во бременоста многу варираат во понеделник имам резултат 500 а по една недела 1200 па после 750 па на 500 ќе се симнат и затоа цело време си примам фраксипирин иако не значи дека и кај тебе е вака ама за дс си бидеш мирна
Времињата од хемостазата секако се намалени во бременост. Ако се повисоки димерите тогаш треба и хемостаза. Јас испитувам хемостаза и димери секој месец ама јас сум со мутации и клексани
Дали некој испитувал фактори на хемостаза на трансфузиологија во Куманово, дали се точни резултатите? Слушнав дека апаратот не давал точни резултати и мн ми е важно дали некој знае да ми каже, ддимери те ми се ок, хемостазата не, ми дадоа фраксипарин 0.6 ама нејкам да се боцкам додека не се осигурам, во Понеделник ке ги направам пак во Авицена за секој случај.
Хемостаза е побитна времињата се толерираат до 1 децимала испод граница но не и повеќе ако едно од времињата треба да ти е 27 а тебе ти е 24 или 25 треба да се преимени терапија димерите мене во бременост никогаш не ми беа високи али времињата скратени и поред терапија. Затоа направи си ги и двете ИАКО докторката ти вика да не правиш. Прави и испитувај тоа што ти мислиш ако треба и второ и трето мислење барај никако со едно да се оставиш со стручњациве во нашата држава