Проверете телефонски по апотеките низ другите градови, па ако имате можност така снабдете се. Јас едно попладне минатата недела во 40тина апотеки ѕвонев за Клексан, што низ Скопје, што Велес, ТЕтово, Куманово, Св.Николе... се снабдивме со 25.
Од среда имам еден резултат од Трансфузиологија а денес добив друг од Авицена. И сега кој е точен? Едното време по новиов резултат е добро второто е исто. И гледам и реф. Вредности се различни. Дали имам потреба од терапија со вакви резултати?
Jas generalno znam deka 2 lab nema isti vrednosti da dadat zavisi od masina,kalibracija i sl. Inaku vidov vo trudnicki sto e rabota. Sepak mislam sto ti rekol lekarot toa. Jas bockam 0.6 od 10 gn nedela negde, pred toa 0.4 kombinirano so aspirin. Kontrola pravam sekoj mesec i ok se pokaza dozata. Teraj si taka kontrola na nedela dve za proverka dali ti 0dgovara pa ako treba ke menjas
Ако од почеток правиш на трансфузија таму и продолжи во 5 лабалатории да отидеш различни вредности ќе добиеш али на трансфузија се најточни вредностите и најбитно од се колку саати се поминати од боцкањето еден два или дванаесет
Здр, знам дека темата не е за тука но сакам да ве прашам дали сте имале или знаете некој што има хернија папочна кила во бременоста и како е најдобро за породување царски или природно? Фала ви
Според мене сега резултатите ти се во ред, прати и ги на Трансфузиологот и види што ќе ти каже. Голема разлика во резултатите, можеш во 10 лабаратории да испиташ и ќе има различни рефернтни вредности но резултатот треба да биде горе доле ист
Јас со првото имав кила која ја добив во бременоста. Имав болки при одење нрковаш при нагло станување, се породив природно. После породување ми рекоа да почекам дали ќе се повлече - се повлече но сега во втора бременост пак се јави. Планирам пак природно освен ако не наложи доктор царски
Здраво на сите, решение имаме ли некое, некој трансфузиолог се изјасни ли. Нема клекаси, нема флексипарини што правиме? Јас утре ќе пробам да стапам во контскт со др. Јани мора да се најде нешто без терапија не смееме да останеме. Можеби можеме нешто од оние апчиња за ретчење да пиеме. Ако има некој некаков совет од стручен трасфузиолог нека го сподели, јас утре веднаш ќе ви пишам чим имам одговор од др. Јани.
Во однос на Xarellto што ги сметаат за замена за Клексан и Фраксипарин, јас се консултирав со неколку гинеколози и сите ми рекоа дека се нов лек, недоволно испитан и затоа не го препорачуваат на трудници.
Колку што знам јас до доктор Јани тешко се стига, се надевам дека ке успееш. Докторот е врв, сигурна сум дека ке најде решение, ако стапиш во контакт извссти ме
Девојки само што добив инфо од една пријателка што работи во Зегин дека клексанот ке поскапел за 100 денари, ама сеуште не се знае кога точно ќе ги има за продажба
Државава треба да си има резерви за трудниците првенствено наместо да рефундираат 70% можат 100% бесплатни да ги направат ова испадна ако останеш трудна без 1000 евра најмалце не ни помислувај трудна да останеш срамота е не е еден случај трудница да се боцка со клексани секоја втора е да не кажам секоја