А да отидеш во најблиската болница да те боцнат веројатно имаат ? Или да побараш низ др градови да не има нешто останато? Без консултација со доктор на своја рака не менувај
Ќе мора да се премине, нема друго решение. Мене гинеколог ми одобри, а цела бременост сум на клексани.
И јас мислам дека ако отидеш со извештај од трансфузиолог на било кој дежурен ќе мора да те боцнат. И така сите залихи се по болниците. Ако некоја отиде нека пише за да си го имаме како опционо решение
Fala vi devojki, za utre imam, i taka angazirav mnogu luge da baraat po apteki... zalno e, znam deka kako mene ima mnogu trudnici vo polosa situacija..
Zdravo devojki moze li nekoja da mi kaze koi faktori na hemostaza se ispituvaat?d dimeri i faktori mi rekoa
Devojki, dobiv potvrden odgovor za koristenje na fraxiparine, kako zamena na kleksan, dodeka da dobijat vo aptekite. Ama za sekoj slucaj prasajte si individualno sekoj pred da pocnete da gi koristite.
Девојки има ли некоја информација дали ги имаат добиено по аптекиве клексаните и фраксипарините? Јас имам уште ама како ми се трошат ме фаќа паника дали ќе има да се купат
Немаат уште, јас бев денес да си ги земам резервираните од пред 2 недели, со денешна дата требаше да се и ми рекоа борба е за клексани, секој ден ѕвонеле по веледрогерии за достава немало уште. Во една приватна аптека во Ск ми рекоа среда очекуваат.
Јас вчера зборував во доктор по фармација и со транфузиолог. Рекоа дека е ок да се земе fraxiparine наместо clexane, и истиот може да го најдете во аптеката во Жан Митрев иако тешко го даваат. Исто така во Violа стигна завчера, во промедика вчера clexane тура, ама отишле демек одма. Најдете познаници по аптеки или тркнете до косово
Девојки Клексани имате во аптеките на Виола.Јас ги обезбедив за еден месец ,само што не ти даваат повеќе од една кутија во една аптека,јас се боцкам два пати на ден.
Некое мислење за вредностите,36 недела,до сега немам примано клексани.Во понеделник ќе прашам матичен .
Според мене ти се ок, пошто во бременост секако се намалени времињата а за димерите не ти се високи со оглед на тоа што си 9 месец
Па и јас така мислам,матичната дур ми рече да не испитувам бидејќи во 28 недела ми беа 1400,времињата ми беа тука некаде,па ми рече како сакаш.Бебето е во ред со развојот,не заостанува,ама сепак ќе ја прашам во понеделник.Благодарам. Инаку имам ниски тромбоцити.
И ниските тромбоците се нормални во бременост, не грижи се, се е во ред, наскоро ќе се гушкате со бебче