Zdravo devojki, od deneska sum vo 40ta nedela so masko bebe, vcera bev na pregled, niti sum otvorena, nitu na ctg ima znaci deka mu se izleguva, nemam ni sekret, a i postelkata e se uste normalna. Do vcera stavav clexan, od deneska veke nemam se mislam dali da odam da baram po apteki, i do koga da gi stavam Me interesira dali nekoja od vas imala slicno iskustvo??? Fala vi
Секој месец ли правите аназиза за д димери и фактори на хемостаза,јас треба да примам фраксипарин до 03,01 а за потоа дали треба да направам повторно анализи и контрола кај трансфузиолог, матичниот ништо не ми кажа, а трансфузиологот ми рече да закажам некој ден пред да ми завршат фраксипарините и све да напрвам комплет во ремедика, да не сум и носела резултати од др место, некако ми е баш дрско ова.А гинекологот ми вика ужиај ке ги примаш долго време, како да ги примам без контрола дали воопшто ми се потребни?
Vo drzavna za trudnici ispituvanjata se besplatni, a vo remedika neznam, ama sigurno se plaka dosta. Odi kaj drug transfuziolog, nema pravo da te ucenuva kade da pravis ispituvanja spored mene.
Јас одам во Ремедика на прегледи а испитивањата за димери и хемостаза си ги правам на државно. Ниеднаш докторот не ми рекол зашто таму ги правиш или мора тука. Цц кажи и немам финансии и точка
Па значи кај истата одиме Павлина, мене ми рече така, таму да сум направела све, пакетот бил 3400 ден.
Јас редовно ги испитувам кога одам на преглед во Плоднос некогаш на 2 недели некогаш на 4,мене од почеток на бременоста со фраксипирин ама многу ми варираа па затоа редовно ги проверувам.Мене не ми бараат стрикно во Плодност да ги проверувам ама оти јас не сакам да се малтретирам таму си ги правам
Јас на трансфузиолог идам кај Јани Ангеловски во државна а генеколошки прегледи си правам таму во Ремедика но генекологот никогаш не ми рекол дека се сомнева во резултатот од државна
Isto samo Dejanova mi e transfuziologot, a Dimitrov ginekologot vo remedika. Taa Pavlina proba da mi se usuka na pocetokot ama i rekov ne fala si imam transfuziolog
Нема и секаде демек очекуваат, еурофарм неделава очекувале да се нормализира состојбата, а прашав познати во една приватна аптека, ветиле дека ќе испорачаат, ама кога
Ако си со генски мутации, ги примаш до крај, а во меѓувреме кога одиш на контрола кај трансфузиолог или поминал месецот за кој ти е извештајот, правиш проверка на ддимери и хемостаза. Јас одам на месец, месец и пол на проверка иако трансфузиолог ми рече и на 3 недели требало, ама ми се смачи... 8 месеци ги примам и без разлика на резултатот ние со генски мутации ги примаме до и после пораѓај одреден период. Инаку и мене трансф. од Систина ми рече само таму проверки и контрола, не верува во точноста на државно ептен дрско ете исто... ама пак си проверувам на државно и бев еднаш и толку, продолжувам на државно и кај гинекологот од Систина кој исто никогаш не рекол зошто кај нив не проверувам...
Јас еве до крај идев кај Павлина, со резултати од државна трансфузиологија, не ми рекла ниту еднаш таму дека мора. Да не се сомнева нешто во последниот резултат па затоа.
Исто и јас во Ремедика одам на прегледи а д димери и хемостаза на др.место.испитувам.Во Ремедика е над 2000ден.
СЕкоја е различен случај, повеќето од нас сме со мутации... Консултирај си го макар телефонски гинекологот. Јас проверката нс димерите ја правам на 4-6 недели, насоката таква ми беше од трансфузиолог. НЕкој месец на 5, некој нс 6, како што ќе најдам термин