До сега правев ама од сега неможам да закажам бидејќи веќе докторот ми има закажано контрола на резултати за да ми ја види хемостазата и да ми даде извештај и бидејќи имам закажано преглед не дозволува системот да се закаже и лабараторија. Не ми се верува како можеле вака да направат али ете тоа е. Прегледот ми е дури во Февруари и до тогаш ќе треба два пати на приватно да правам
Па откажи го прегледот или нека ти дадат приоритетен за лабалаторија само или од матичен или од гинеколог
Неможам да го откажам кај Јани Ангеловски ми е , кај него многу тешко се закажува и ќе ми треба извештај за рефундација на клексаните. Но ќе пробам кај општиот матичен да закажам, фала ти на советот
Девојки ве молам кажете ми како оди постапката за рефундација на клексани во бременост? Според гинекологот ќе треба да почнам да примам клексани, но ми рече сепак да се консултирам со трансфузиолог.Закажав кај Павлина во Ремедика.Ме интерисира за извештај за рефундација од каде да земам? Колку што знам во бременост се зема од ГАК.Е сега дали ми треба прво упат за таму и кој може да ми даде извештај од таму со кој ќе можам да поднесам за рефундирање?
Ако си кај Јани он не ги признава од приватно извештаите ако ти е за тебе ти да си видиш прави приватно
Епа ако не ги признава извештаите нека ми даде упат ќе направам државно а не да ми викаат нема стопирано е бла бла
Јас знам кога отидов кај него си платив во ремедика 2500 и само ми кажа ништо ова од тука нека ти извадат и според ова ќе се водиме од трансфузиологија. Затоа и ти пишав не се малце пари за да ги дадеш и тоа два месеци по ред.Пробај на сите начини да ти извадат барем за лабалаторија ништо повеќе
Можеби тој ден ќе те прати да те боцнат па по резултатите ќе пише извештај дали ќе треба или не клексани? @Маја Т не сум сигурна но ќе треба прво да направиш димери и хемостаза па со резултатите да идеш на Гак и од таму да земеш извештај за рефундирање
Mene na sekoja kontrola vednas transfuziolog mi zakazuva nova kontrola i togas mi zimaat krv samo mi se javuva da mi kaze doza. Na slednoto odenje si go ziam rezultatot za da ne odam specijalno za toa. Maticen obicen mi zakaza samo prviot pat vo juli i od togas taka teram, na sekoj izvestaj imam na kraj den i vreme za sledna kontrola i togas krv zimaat.
Јас имам генетски предиспозиции за тромбофилија според испитувањето во МАНУ и цела бременост мора да сум на клексани, а хемостаза правам за во случај ако се покачат да зголемиме клексани. Фала ви @Brpbrp и @princess5 во секој случај, ќе пробам на сите можни начини да закажам па ќе видиме дали ќе успеам
Мене во извештајот ми пишува само контрола незнам со тоа дали би ме боцнале? Кај кој трансфузиолог идеш?
Супер, мене Јани на два месеца ми закажува пошто има многу гужви а ми вика хемостаза на месец да правам и матичниот да ми ја проверува па ако има нешто да му кажам. Макии со ова кај нема клексани сега па и нема термини
Ednas sakav da smenam den ne bese taa tamu, se slusnav mi rece nikako posle ne mozam termin da ti napraam odi setrata da ti zeme krv pa ke se cueme za rezultati. Po toa znam deka e haos so termini
Јас набавив пред два дена од паланка, а тука во скопје не знам дали имаат добиено по аптекиве. Најдобро јави се во некоја аптека и прашај
Да, ти пишав еднаш не дава да закажеш и лабораторија и кај трансфузиолог сестрата на 100 начини проба... јас не успеав тогаш... само лабораторија имам закажано, а во меѓувреме сите термини кај Јани и Елена ги зафатија А приватно на транфузиолог бев во Систина последен пат и не ми се оди пак, не ги признава резултатите од државно... Ептен сме во незавидна ситуација, за трудници иако демек се е бесплатно, всушност за нас со мутации тоа не важи... Плус со клексани цела бременост, па дефицитарни сега како ќе ги натокмиме со извештајот за рефундација
Пред месец дена даваше јас така идев а сега неможам никако многу безвезе направија како може лабараторија без мислење на трансфузиолог и обратно цц
За трудници после ковидот направија со резултат само кај гинеколог да се оди по извештај дали и каква терапија, дали затоа е вака хаос не знам
Девојки, дали има некоја членка што живее во Германија и прима клексани, да ми каже дали се вакви? Неможам да си најдам тука, па ми донесоа од таму. Ке ставам слики, кутијата е иста, упатството исто, е само обликот на шприцот што е поразличен