Д-димери во бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од butterfly.mk, 21 септември 2013.

1. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.673
    Ја чекам матичната да ми врати, да видиме што ќе каже. Не знам од која вредност на Д димери се почнува со терапија. :sweat:

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    5.695
    до 1700 е во трето тромесечје , е сеа мислам мн зависи и од целата бременост како ти е до сега и самиот доктор , па дали ќе ти даде некоа боцка или не , ако ти е уредна без пр до сега може и нема да ти даде .. Јас во второ тромесечје коа проверив ми беа со 100 над горна граница ама не ми даде ништо , рече не е опасно . Сега пред една недела во 35гн проверив заради ковид што бев позитивна ме натера пак излегоа 1200 некаде на средина ..

На thelittle17 и princess5 им се допаѓа ова.
  3. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Zavisi, jas i so pod 500 primav od start radi mutacii. Ke ti kazat ne panici predvreme i jas mislam deka ko za treto tromesecje ok si

4. Nefertiti.

Nefertiti. Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2019
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    5.378
    Очекував бар некој нешто да каже со оглед дека не се разбирам во времињата ама океј.

@thelittle17 добри ти се димерите со оглед дека си 30та недела.

5. Evy81

Evy81 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    665
    Прилично ти е скратено активирано парцијално. Димери имаш резултат? На ехо нека видат како е постелката, и протоците, не знам која недела си.

6. Nefertiti.

Nefertiti. Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2019
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    5.378
    Димерите пред 2 недели ми беа 369.
    Матичната ми рече дека сум немала потреба од терапија бидејќи димерите ми биле добри.
    На преглед тек за недела и нешто.
    На ехо беше се добро пред една недела и постелка и протоци.
    Денес сум 24 недела.
    Се чудам како ме остави без терапија искрено.

7. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.107
    Девојки 15+5 недела сум и сега ги земав резултатите од д-димери 1266 ми се. АТТ ми е 25 (28-38 ) Од почеток на бременост примам по еден клексан и еден на два дена аспирин. Што мислите дали ќе ми ги зголемат клексаните? :worried:

На Маја Т и thelittle17 им се допаѓа ова.
  8. xhon kenedi

xhon kenedi Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2018
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    33
    Pozdrav .kako se snaogate si fraxiparini nikade ne mozam da gi najdam a se bockam 2pati na den od 0 4

9. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.673
    Матичната ми рече дека во 3то тромесечие се дозволени до 1900 да одат димерите, а за времињата, вика малце ти се скратени, тоа на сите трудници им се скратувале, вика не е ништо страшо, а уредна бременост имам да, и со пчацентата и со пострлката, се е во ред, секогаш ми било во ред до сега, фала богу. Прашав другарки што имаа ваков проблем, ми викаат дека воопшто не ми се високи, со оглед на трето тромесечие. И така не ми дадоа терапија девојки, ваљда не треба, не знам.:sweat:

На Nefertiti., Pacient srna и mace89 им се допаѓа ова.
  10. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Koga ti rekle ne treba ne treba ne mu ja misli. Sigurno za mesec dena pak ke ti merat, ako ne i porano deka vo treto si veke. Uzivaj ne e ic zabavno da se bodes sekoj den:)

На thelittle17 и mace89 им се допаѓа ова.
  11. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.159
    Допаѓања:
    6.703
    Не знам дали пиеш витамин е, мене во Систина ми препорачаа да земам витамин е од 100 iu,имал иста улога како и аспиринот, само што не предизвикувал краварење.Мислам дека нема да ти ги зголемат клексаните зошто сепак не се толку високи ддимерите, но би можела да пробаш со витамин е, исто и со многу течности.Сепак да се видиш со трансфузиолог најдобро.

На mace89 и thelittle17 им се допаѓа ова.
  12. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.107
    Фала ти мила. Не пијам посебно витамин Е освен тој што го има во Фемибион 2. Ќе видиме што ќе каже матичната а и ќе пробам да стапам во контакт со Трансфузиолог но малце комплицирани се не креваат на телефон. На преглед сум дури во Февруари

На Маја Т му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.159
    Допаѓања:
    6.703
    Касно ти е дури во февруари.Консултирај се со матичната и види што ќе ти каже, прашај и за вит е што мисли, верувам дека ќе ти помогне.Во меѓувреме можеш и на приватно да закажеш на трансфузиолог, ако треба толку да чекаш.Јас во Ремедика супер поминав, докторката е многу темелна, а и не платив премногу.

14. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    5.006
    Допаѓања:
    34.800
    Можно е... но и немора да значи надобро ќе ти каже трансфузиологот... консултирај се со него...

15. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.107
    За сега ми го прекина прогестеронот пошто веќе скоро 16 недела полна сум а тој знаел да влијае на покачување на димерите и аспиринот ми го воведе секој ден. Малце и на природна база ќе пробам со лимонче, куркума и ѓумбир па да се надеваме дека ќе се нормализираат

На princess5 и natasam им се допаѓа ова.
  16. natasam

natasam Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2013
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    630
    Јас имам резултати од вчера 34 недела времињата 2 скратени од почеток. АТТ исто како твоето 25 тоа време било и најважно (пред 1 месец беше уште подоле 23.3) За 1 месец и димери скокнаа од 640 ма 2440. Клексани од почеток до сега, аспирин до 30 недела. Му пишав на Др. од Систина, штом примам терапија и со таа вредност на димери во оваа недела немало место за паника... На ехо е се во ред. Можеби само апсирин да пиеш секој ден ќе ти речат, јас секој ден пиев и со 700 и 600 димери во 1 и 2 тромесечие.
    Ааа сега читнав ете аспирин секој ден :)
    Уживај, се што треба примаш.

На thelittle17 и mace89 им се допаѓа ова.
  17. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.107
    Фала ти мила, според ова кај тебе ти кога си го прекинала аспиринот ти скокнале. Ајде ќе видиме сега со аспирин секој ден како ќе бидат. Важно ми е да не се качуваат, и да останат исти е ок. Јас бев многу исплашена али сега се потсмирив, си се тешам дека сум покриена со терапија и се ќе биде ок :*

На natasam му/ѝ се допаѓа ова.
  18. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    5.006
    Допаѓања:
    34.800
    Мила со адпиринот и клексани обавезно и вит Ц да земаш ...дрокторот ми го има кажано ова

На mace89 и DELFINA81 им се допаѓа ова.
  19. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.107
    Фала ти мила на советот јас пијам секако 2х1 витамин Ц 500 но од сега ќе ги пијам заедно со аспиринот насабајле и навечер со клексанот :*

На princess5 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    5.006
    Допаѓања:
    34.800
    Не е задолжително точно со нив но ако пиеш 2од 500 или 1од 1000 можеш некое време пред клексанот...