Ја чекам матичната да ми врати, да видиме што ќе каже. Не знам од која вредност на Д димери се почнува со терапија.
до 1700 е во трето тромесечје , е сеа мислам мн зависи и од целата бременост како ти е до сега и самиот доктор , па дали ќе ти даде некоа боцка или не , ако ти е уредна без пр до сега може и нема да ти даде .. Јас во второ тромесечје коа проверив ми беа со 100 над горна граница ама не ми даде ништо , рече не е опасно . Сега пред една недела во 35гн проверив заради ковид што бев позитивна ме натера пак излегоа 1200 некаде на средина ..
Zavisi, jas i so pod 500 primav od start radi mutacii. Ke ti kazat ne panici predvreme i jas mislam deka ko za treto tromesecje ok si
Очекував бар некој нешто да каже со оглед дека не се разбирам во времињата ама океј. @thelittle17 добри ти се димерите со оглед дека си 30та недела.
Прилично ти е скратено активирано парцијално. Димери имаш резултат? На ехо нека видат како е постелката, и протоците, не знам која недела си.
Димерите пред 2 недели ми беа 369. Матичната ми рече дека сум немала потреба од терапија бидејќи димерите ми биле добри. На преглед тек за недела и нешто. На ехо беше се добро пред една недела и постелка и протоци. Денес сум 24 недела. Се чудам како ме остави без терапија искрено.
Девојки 15+5 недела сум и сега ги земав резултатите од д-димери 1266 ми се. АТТ ми е 25 (28-38 ) Од почеток на бременост примам по еден клексан и еден на два дена аспирин. Што мислите дали ќе ми ги зголемат клексаните?
Pozdrav .kako se snaogate si fraxiparini nikade ne mozam da gi najdam a se bockam 2pati na den od 0 4
Матичната ми рече дека во 3то тромесечие се дозволени до 1900 да одат димерите, а за времињата, вика малце ти се скратени, тоа на сите трудници им се скратувале, вика не е ништо страшо, а уредна бременост имам да, и со пчацентата и со пострлката, се е во ред, секогаш ми било во ред до сега, фала богу. Прашав другарки што имаа ваков проблем, ми викаат дека воопшто не ми се високи, со оглед на трето тромесечие. И така не ми дадоа терапија девојки, ваљда не треба, не знам.
Koga ti rekle ne treba ne treba ne mu ja misli. Sigurno za mesec dena pak ke ti merat, ako ne i porano deka vo treto si veke. Uzivaj ne e ic zabavno da se bodes sekoj den
Не знам дали пиеш витамин е, мене во Систина ми препорачаа да земам витамин е од 100 iu,имал иста улога како и аспиринот, само што не предизвикувал краварење.Мислам дека нема да ти ги зголемат клексаните зошто сепак не се толку високи ддимерите, но би можела да пробаш со витамин е, исто и со многу течности.Сепак да се видиш со трансфузиолог најдобро.
Фала ти мила. Не пијам посебно витамин Е освен тој што го има во Фемибион 2. Ќе видиме што ќе каже матичната а и ќе пробам да стапам во контакт со Трансфузиолог но малце комплицирани се не креваат на телефон. На преглед сум дури во Февруари
Касно ти е дури во февруари.Консултирај се со матичната и види што ќе ти каже, прашај и за вит е што мисли, верувам дека ќе ти помогне.Во меѓувреме можеш и на приватно да закажеш на трансфузиолог, ако треба толку да чекаш.Јас во Ремедика супер поминав, докторката е многу темелна, а и не платив премногу.
За сега ми го прекина прогестеронот пошто веќе скоро 16 недела полна сум а тој знаел да влијае на покачување на димерите и аспиринот ми го воведе секој ден. Малце и на природна база ќе пробам со лимонче, куркума и ѓумбир па да се надеваме дека ќе се нормализираат
Јас имам резултати од вчера 34 недела времињата 2 скратени од почеток. АТТ исто како твоето 25 тоа време било и најважно (пред 1 месец беше уште подоле 23.3) За 1 месец и димери скокнаа од 640 ма 2440. Клексани од почеток до сега, аспирин до 30 недела. Му пишав на Др. од Систина, штом примам терапија и со таа вредност на димери во оваа недела немало место за паника... На ехо е се во ред. Можеби само апсирин да пиеш секој ден ќе ти речат, јас секој ден пиев и со 700 и 600 димери во 1 и 2 тромесечие. Ааа сега читнав ете аспирин секој ден Уживај, се што треба примаш.
Фала ти мила, според ова кај тебе ти кога си го прекинала аспиринот ти скокнале. Ајде ќе видиме сега со аспирин секој ден како ќе бидат. Важно ми е да не се качуваат, и да останат исти е ок. Јас бев многу исплашена али сега се потсмирив, си се тешам дека сум покриена со терапија и се ќе биде ок
Фала ти мила на советот јас пијам секако 2х1 витамин Ц 500 но од сега ќе ги пијам заедно со аспиринот насабајле и навечер со клексанот