1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Д-димери во бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од butterfly.mk, 21 септември 2013.

1. Macufceee11

Macufceee11 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2019
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    1.548
    Девојки здраво, имам две прашања.
    Прво: Дали ќе ми рефундираат една сметка со фраксипарин, а друга со клексани и еден заеднички извештај (поради дефицит морам да земам што има) ?
    Второ: Имам многу тврда кожа и претежно мускулеста, рацете ми се многу тврди од боцкања и набабрени, ме чешаат и веќе немам каде да се боцнам иглата со сила едвај влага. Што да се мачкам да ми спласнат рацете малце, дури немам ни кожа за влечење за да се боцнам :| во нога пробав ама исто не влага иглата кожата ми е непробивна едноставно и до срж ме болеше, стомак ми е шубе поради бременоста, што значи само рака останува, дајте совет ве молам :hug:

2. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    1. Ќе ти ги вратат само за тие што ти ги пишува на извештајот, не верувам за другите ама пробај
    2. Мачкај лиотон геј или хепатромбин и пробај при боцкање да не стегаш мускул. Рефлексни доаѓа од иглата ама фокусирај се да биде опуштена раката или ногата и ако е рака нека ти го штипне некој местото

На mace89, Macufceee11 и princess5 им се допаѓа ова.
  3. Evy81

Evy81 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    665
    Јас така ќе пробам за месецов. Само во потврдата дека не боцкале да ставиме точно што е боцкано и купено.
    Во однос на боцкање мене до 7ми ме боцкаа во стомак ама веќе при крај повеќе накај кичма тој дел, и јас немам салце никаде, а после тоа во рака, колку толку има нешто :)

На mace89 и Macufceee11 им се допаѓа ова.
  4. Хејзел

Хејзел Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2018
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    6
    Фала, на инфо. Ќе барам луѓе по аптекиве ако најдам или некој што патува за Косово.
    Фала мн на инфо, те послушав и најдов луѓе во аптека и се обезбедив со клексан.

На macufkam му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.106
    Која недела си? Јас сум 17 недела и од почеток боцкам во стомак, тоа иде поткожно

На Macufceee11 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Macufceee11

Се зачлени на:
    9 јуни 2019
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    1.548
    Не сум голема 14та недела сум ама тврда кожа имам, смеам ли странично во спојлерите да ставам, немам друго решение, освен стомак и спојлер :D

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.106
    Можеш :) Има на youtube видеа како бремени жени ги ставаат во спојлерите

На Macufceee11 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.269
    Допаѓања:
    4.935
    Јас се боцкам во нозе напред на бутовите, потврдо е ама најмалку боли. Во стомак 3 пати се боцнав и не боли и после. Јас имав до денес терапија утре ке одам на контрола.

На Macufceee11 и mace89 им се допаѓа ова.
  9. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    A modrici vo butinite ne ti iskacaat? I mene najmalku me boli tamu ama posle me cesa mestoto, se pravi topka i modrica

На macalavica и Macufceee11 им се допаѓа ова.
  10. Macufceee11

Се зачлени на:
    9 јуни 2019
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    1.548
    Јас таму пробав, господ го видов од болка и иглата не влагаше за жива глава :sweat:

Готово денес мисија успешна во спојлер. Не ме болеше и имаше каде да се боцнам. Фала ви :inlove:

На macalavica, Pacient srna и mace89 им се допаѓа ова.
  11. macalavica

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.269
    Допаѓања:
    4.935
    Напред горе скроз боцкам, тврдо е местото ама менувам наизменично лево-десно. Имам по 1 бледа модринка на двете нозе. Јас кај да се пипнам ме боли, затоа таму боцкам најмалку ги допирам тие делови, да се боцнав во спојлер или во раце нема да можам да легнам на страна, имам фибромијалгија, хиперсензитивна сум на болки. Листовите напред најмалку ги допирам и се трпи. Зависи кое место ке го трефнеш при боцкање, негде не боли ич негде господ ке го видиш, зависи што ке погодиш. Денес ме заболе најмногу до сега, уште па маж ми ме штипна преска на шала баш таму, и се расплакав од болка, па се извади човекот од памет, он заборавил дека се боцкам таму, хаос бидна кој кого да смирува.

12. Macufceee11

Се зачлени на:
    9 јуни 2019
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    1.548
    Немам таков проблем после боцкање ама во нога не би пробала пак :D кај што пробав на местото се направи мала модра точка, како засирена крв. Баш ми е жал што така те боли :(

На macalavica му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.106
    Мене доктор Јани ми рече дека најдобро било во стомак да се става до крај на бременоста. Според него тоа е поткожно и неможе да влијае на бебето. Сега ми е ок да ги ставам во стомак али понатаму кога ќе ми се оптегне кожата незнам како би го извела тоа :?:

На Macufceee11 и macalavica им се допаѓа ова.
  14. xhon kenedi

xhon kenedi Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2018
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    33
    Feminki kako se snaogate za fraxiparini 0.4 nigde gi nema a moram 2×1 da se bockam bremenan 24 nedela

15. Macufceee11

Се зачлени на:
    9 јуни 2019
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    1.548
    Знам дека не му штети на беба, ај баш на 18ти сум на контрола, ќе го прашам каде да продолжам да боцкам.

16. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Se super ama mene mi e shube u mevot da bockam. Inace koa ke ja vidis iglata jasno e deka ne stiga problem da naprai ama pak

17. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Мене па чудна работа фраксипиринот во река кога боцкам ме болат и тоа некогаш солзи ми течат оти имам многу чворови а во стомак ич не ги сеќавам и не ме болат ама па во стомак иглата веќе не ми влегува,како од гума да ми е стомакот и не влегува никако иглата ама тоа знам дека е бидејќи многу терапија имам примано во стомак.Јас кога прашав во плодност дали фраксипиринот да ги пуштам во нога за да ги одморам рацете и стомакот ми рекоа никако во нога

18. natasam

natasam Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2013
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    630
    Барај врски по аптеки да ти чуваат кога ќе добијат или приклучи се на група на фб (ковид 19 искуства и совети) сите таму бараат и наоѓаат од овие болните што им останале... само така не се редундираат, ама додека се снајдеш да купиш со фискална, барем да си покриена со терапија.
    Инаку вчера прашував директно од увозник немаат нова пратка, тоа е што е донесено по аптеките и зачувано за овој за оној...

19. macalavica

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.269
    Допаѓања:
    4.935
    Screenshot_20201217_100434_com.android.chrome.jpg

На mace89 и Macufceee11 им се допаѓа ова.
  20. Doc.1986

Doc.1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2020
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    111
    Devojki tie sto primate kleksani zaradi skrateno aptt dali gi primavte skroz do kraj na bremenost ili se prekinuvaat vo nekoja nedela pri kraj?