Најбитно е зошто се примаат ако е поради мутации до крај као не додек асе средат времињата да бидат нормални одреден период и после можат да ги прекинат али ова обично го одлучува трансфузиолог или гинеколог специјалист (асален)
Јас сум со мутации и аптт ептен скратено, а веќе од 8ми месец и високи ддимери, ги примам од почеток и ми рекоа и после пораѓај ќе ги примам. А читав дека пред пораѓај без разлика природен или царски рез извесно време им ги прекинуваат, поради можност од крварење. На пр. да се извади мн. мал дел од скршен заб ми ги прекинаа 3 дена и клексаните и аспиринот токму поради тој ризик.
Од кај земате Фраксеипарин? Ми требаат Клексани ама на сите ни требаат, знам. Барам насекаде... И ништо
Колку ти е aptt? Јас сум 16+3 и сега ми стигнаа резултатите aptt ми е 24,4 а димерите ми се намалија од пред 4 дена од 1266 на 828 со зголемување на терапијата од еден аспирин и еден клексан. Еве најдов на нет колку е дозволено во бременост. Се што е подоле иде со терапија
Беше 25 до крај на 2 тромесечие, па падна на 23 на почеток на трето тр.и со клексан и аспирин, бев на трансфузиолог рече сериозно е и да не боцкам во нога повеќе само во рака. Во 8ми месец пак се врати на 25 само со клексани без аспирин, ама ддимерите скокнаа
Во ред ми се резултатите сега ми рече матичниот да паузирам со фраксипаринот и да видам на гак што ке ми кажат дали има потреба да примам и понатаму. Ке одн следната недела па ке видиме.
Значи и кај мене е ниско 24,4 Ова е во биотек ај ќе видиме кога ќе правам на клиника колку ќе покаже. Некогаш се различни вредностите
Kleksan o.4 1x1. A sea sum 36ta nedela do pola. Ama gi primam samo radi namaleno aptt nemam ispituvano trombofilija takvi raboti
Не мора да значи јс бев боцната сабајлето вечерта пукна водењак и се породив царски тек нареден ден поручек и ќе настанеше проблем ради еден ден само што немав боцнато крварење немаше...кај секого различни али кај мене и со терапија активно парцијално беше 23-24
Zdravo devojki, jas se porodiv, imam since veke 10 dena, zivo zdravo e, fala mu na boga, site da si nacekate vakva radost. Deneska merev didimeri, so carski sum porodena, 5 dena primav kleksan posle poragaj, vrednosta mi e 1440, dali nekoja od vas znae dali se visoki? Inaku imam zakazano kaj matixnata deneska popladne da me vidi. Pozdrav i srekni praznici na site
Проверете во некои од помалите аптеки макар и во др град да ви испратат преку карго др решение незнам ....
Еве ја поминав "Орце Николов" и "Партизанска" дел нема во ниту една аптека ни Клексан ни Фраксипарин,во случај да имате дојава за негде известете.
Да им пишеш на аптеки голд мун на фб, да се јавиш во берна или почни да бараш и во помали аптеки во околина на Ск дури и надвор....
Појди во Систина, Ремедика, Жан Митрев.... Они имаат за свои пациенти, замоли ги да ти дадат барем неколку додека се снајдеш. Ако не успееш да најдеш појди на ГАК со извештајот од трансфузиолог и кажи им дека мора да примиш клексан, и они мислам дека по службена должност треба да ти излезат во пресрет