Фала,ми најдоа во Демир Хисар фраксипарин...во нашиве кај што проверив очекуваат после 15ти ама не се сигурни.
Edno info mesinja, denes mi stigna res od fond deka mi priznavaat povrat za fraxiparini. Dok podneseni na 30.11, a res e so data 23.12. Pari uste nema ama nejse Ne mozam krajot da im go fatam te prakaat i resenie te samo pari na smetka nekogas...oni si znaat
I mene mi stigna resenie deneska a prateno na 23.12, arno ama pola kleksani ne mi gi priznale, samo pola... Vrtam cel den da vidam sto e problem nikoj ne se javuva
E ne znam jas do sega od juli se sto sum podnela mi odobrile. Ama sega doprva ke nosam za fraxiparine nova cena pa ke vidime kako ke odi,ovie se mi bea na starata cena
Здраво во која аптека ги има во Демир Хисар дали имате контакт од аптеката и која му е цената поздрав
Која е постапката за рефундирање на средствата од фраксипирин инаку јас сум со ин витро и ми го пишува докторот од приватната клиника на обична нивна рецепта
Треба да отидеш на трансфузиолог да ти даде извештај,и потоа да купиш чуваш фискална и сметкопотврда ќе побараш...кога ќе завршиш за тој месец,земаш потврда од кај матичната дека си примала од кој до кој датум и одиш во Фзо со копија од Трс и таму пополнуваш барање.
Од некоја кај болницата(на кесата стои Еурофарм,друг ми купуваше)...од 0.4 една кутија(10) кошта 2107 денари...незнам дали има уште таму,ама провери си.
Времињата ти се паднати сите. Посебно ативираното парцијално време. Се надевам дека примаш клексани. Во секој случај мора да си се консултираш со трансфузиолог
Си примам по 1 клексан од 0.4 во консултација со трансфузиолог,ама денес не го сретнав за консултација.Многу се страшни?
Ако примаш клексан не се страшни. Лошо е ако не се прима, и мене ми се паднати времињата али и јас сум со клексан од 0,4. Не се секирај покриена си со терапија но кога можеш види се може ќе ти убаци и аспирин
Сигурно поради празнициве не пуштиле, обично прво ми стигало решението па по некој ден пари... Јас денес поднесов ми рекоа средина на февруари да очекувам веројатно околу месец дена за да помине предмет...
На колку време проверувате ддимери? Мене последниов пат ми рекоа за 15 дена да проверам пак. Јас мислев дека отприлика на еден месец се контролираат.
Kako smeta transfuziologot spored nedelite taka. Jas sum imala izvestai i za 15 i za 42 ampuli taka da kako ke ti kazat