Nema uste, ke ti pisam koa ke mi svirne telefonot. Sto ne si stavis aplikacija ke ti stigaat notifikacii
Да ве прашам за мислење во врска со док. за рефундирање Извештај за клексани имам на 30.12.20 , фискалната и сметопотврдата ми се на 06.01.2021, рецепт немам зошто матичната не ми работеше за празниците. Прашањето ми е дали на обична розева рецепта може да си ги ставам датите на боцкање, и она да ми стај печати, или мора и на рецептот да има дата? Мислам дека тоа што изветајот ми е порано од фискалната немаше проблем, е сеа ме интересира за печативе и потписиве?
Рецепти не ти требаат. Општ матичен или гинеколог да ти дадат потврда од кој до кој датум те боцкале.
Битно е фискалната да е со датум после извештајот, а кај тебе е така И потврдата нормално со датум по извештајот т.е. од датумот на фискалната или после тоа.
Mene mi e sekogas fiskalnata so data od izvestajot ili podocna, a potvrdata od maticnata od data na izvestaj pa se broi kolku ima. Problem nemalo. Sum nosela i izvestaj i potvrda so poveke ampuli, a na smetka pomalku(izgubena mi bese edna fiskalna) ne mi napravija problem za sto imas smetki toa vrakaat. A smetkite i si gi skeniram vo mojddv
Мислам дека ако нема никаква индикација на ехо се испитува во 27 недела. После испитување на скриен шеќер, но ти можеш кога сакаш да си испиташ
Освен трансфузиолог извештај за рефундирање дава и гинеколог специјалист од државно-Гак или гинекологија во друг град од внатрешноста.
Zdravo idni mamicki Ve citam deka imate problem so naoganje na kleksani. Jas gi primav kleksanite od 0.4 no sega mi gi namalija na 0.2. Imam ostanato 17 inekcii (Clexan 0.4)dokolku na nekoja i se potrebni moze da mi pise
На мојот извештај од ГАК што ми го даде Ливринова пишува по еден клексан до крај на бременост. Нема прецизирано која грамажа. Дали би ми правеле проблем за рефундација? Јас примам клексан од 0,4