Јас секогаш кажувам од колку примам на гинекологот и ми запишуваат, ама штом нема грамажа не би требало да прават проблем.
Не знам дали е за тука, но Ве молам некој ако има останато Фраксипарин или Клексан, 5 ми требаат, ќе си платам. Од Скопје, Карпош сум. Благодарам
Фала ти.. јас си викав дека уште сум само 10 недела а некако баш скратени ми се гледаат, на државно неможам да закажам за трансфузиолог па се мислев на некој добар приватен ама незнам кој
Општ матичен, а ако си 10та недела би можело со шифра за трудница. Општиот матичен ќе ти провери под која шифра.
Можело и општ матичен ти пишале, мене ми закажуваше мат. гинеколог и кога бев и не бев бремена, само никако не може со шифра за трудници или стерилитет затоа измислуваат друга дијагноза. Шифрите се 020,021,022,z03, варикозни вени.... би требало со некоја да може да се закаже. А времињата пред бременост и кај мене ок, како прогресира бременоста се поскратени... И приватен трансфузиолог ми кажа ако си покриена со терапија не е страшно.
Pisav vo site mozni grupi na fb i strasno sum izrevoltirana. Ne mi se veruva deka lugje si pravat biznis so kleksani, eden kleksan go davaat 400 denari. Ne znaci deka ako trudnicite mora da se bockaat drugite ke se polnat so pari. Mizerija nevidena sme, mnogu se iznervirav
За жал се постои... Туку земи отвори златна книга и почни да звониш во помалите аптеки сигурно некаде ќе најдеш макар и надвор од ск па ќе ти ги испратат...
Јас деновиве ги посетив сите можни аптеки во еден поголем град и 3 помали градови и успеав да најдам само 4 фраксипарини. Ако некој скоро купувал од некаде ве молам пишете.
срамота, јас што читав во оваа група ги даваа по иста цена со фискална, ама се е можно. Јавувај се по пријатели кој познава некој фармацевт, има многу што чуваат за секој случај. Јас така резервирам.