Фала мила матичнипт мие втора па ќе пробам да ми закажат ако може, ме плаши тоа што пред еден месец само едно ми беше скратено сега сите 3 а сум 10 недела, и затоа сакав да бидам посигорна дали примам доволно терапија
Терапијата е таа метил фолати, аспирин до кај 30 та недела и 1х1 клексан до пред пораѓај. Со добри ддимери ама скратени времиња не ми зголемија клексан 2х1, тоа би било ако и ддимерите се мн. високи, така ми кажа трансфузиолог. И после пораѓај ќе се боцкаме уште некое време. Закажувај уште денес кај Јани обавезно, термините ги снемува многу брзо.
Јас само клексани примам не аспирин, така ми рече гинекологот зошто пак и тромбоцитите и хематокритот ми се намалени а уште повеќе се намалале со терапијава, така да ова незнам стварно ....
Консулторај се со трансфузиолог најдобро... бидејки сепак е најстручен и ќе знае дали греба да се зголеми или не...
да бројот на крајот е резултатот, другите броеви се од до реферетни вредности тој во средина бројот е ко демек идеално време
Сега ги проверив и моите резултати и кај мене се намалени вредностите на времињата. Пијам аспирин и клексан. А вредностите на димери ми се ок. Што ми значат резултатите?
Не би знаела да ти кажам што ти значат резултатите, меѓутоа ти веќе си покриена со тераапија, така да можеш само секој месец да си испитуваш д димери и хемеостаза и со консултација со трансфузиолог да бидеш мирна,тоа планирам и јас да напраам ако можам на државно ако не ќе одам на приватно.
Jas nikogas ne sum davala kopija od lk, od transakciska koga kako ke ti se pogodi toj na salter ednas barale ednas ne
До 34 недела ддимери ок, времиња скратени, ми викаа штом примаш терапија аспирин, клексан, метил фолати ок е. Евентуално ако скокнат и ддимерите може да речат боцкање 2х1.
Здраво девојки, правев д димери на хематологија, ама преку познаник и немам извештај од специјалист. Секако дека ќе се консултирам со гинеколог, но сакав и тука да прашам. Иначе резултатот ми е 1087 и сум 33+5 дена. Дали некој бил во оваа недела со слични резултати и дали се високи ддимерите?
Фала ти срцка, само што ми потврди гинеколог дека се во ред резулатите. Иначе ме прати да испитам затоа што виде 1 лакуна на постелката. Поздрав
Девојки како сме со ова клексаните хаос никаде нема ова ми се резултатите што мислите? примам клексан насабајле од 40 а навечер од 20 поради мутации, му ги пратив на меил резултатите на докторот па го нема да ми врате па вие другарки тука по искуство мислење?