Мила нема никаде јас најдов врска дистрибутер на лекови немало на ниво на цела македонија во ниедна аптека нема
Девојки денес испитував ддимери и хемостаза.После 24 дена користење на фраксапарин од 0,4, резултатите ми се полоши од претходно.Ддимерите од 1008, ми се покачени на 1119, а времињата ми се уште по скратени.Денес во 17 часот имам закажано преглед на гак за извештај.Не знам што да правам, дали е подобро да почнам со клексани? Дали мислите дека се поефикасни ид фраксапарините? Па да му предложам на докторот да ми пише извештај за клексани? Или и за клексани и фраксапарини? Ако е возможно така, во случај да ми сменат во клексани?Немам време денес за трансфузиолог, но ќе закажам следните денови.
Зборни денес на гак, носи го и стариот резултат. Незнам од каде ми е како инфо дали од доктор незнам....дека клексанот е почиста форма. Но сепак дејството е тоа. Нека ти пишат во извештај и тие и тие. За да можеш да си рефундираш. Кај мене така пишуваше во последниот од трансфузиологија. И фраксипарин и клексан, иста бројка. Во случај ако нема од едните да земам од другите.
Супер, баш тоа ме интерисираше, дали може едното и другото да го пишува во извештајот.Ќе разговарам со докторот на гак.Фала ти многу.
Маја и мене исто ми се случи со дидимерите од 860, сега мерам понделникот 1180, исто со фраксипарин се боцкам, за неделите ни се океј, не е страшно, а за времињата веќе си покриена со терапија и за тоа не се грижи, мене две времиња на граница, едното во нормала. Ми продолжи тетапија до 29.03. Еве слика за дидимери во бременост, од тука некој ја постираше.
Бтв денес поднесов за рефундација и со клексани и со фраксипарини иако на извештајот стои само фраксипарин, баш ќе ви кажам што ќе ми одговорат.
I jas merev denes, i mene mi e se poloso ama toa i se ocekuva so nedelite sto proagaat. Zatoa se koregira dozata
Јас мислам дека клексанот како терапија е подобар, јас го прашав тогаш ,др. Јане пошто не можев да најдам клексан ми рече потруди се клексан да најдеш, фраксапаринот како замена не ми го препорача
@Маја Т и јас денес го земав резултатот, и мене д-димерите ми се покачени и времињата скратени, во споредба со резултатот од пред 1 месец. А сум со аспирин и клексан. Ваљда е нормално со неделите да се покачуваат и ддимерите, а тоа со скратените времиња ништо не ми е јасно. Следна контрола ќе прашам.
Дали е можно од метил фолатот да имам мака во желудникот, само после тоа апче имам тегоби, тешко варење, како грутка во желудник
Го пијам или за време јадење или после, баш поради тоа. Ај може периодов така ми се погоди. Секој ден ми е изненадување
Изгледа е нормално за во бременост, без терапија може би ни биле уште повисоки.Се додека се во референтни вредности, значи нормално е.Фала ти. Така е, јас денес во пет бев на преглед на гак.Ми се погоди една многу фина докторка и баш се ми објасни.Според тоа што ми го кажа, нирмално и очекувано е во бременост.Со терапија ќе држиме пид контрола. Ти благодарам.И јас имам такво мислење за клексанот, затоа и ја замолив докторката во извештајот денес да ми пише клексани или фраксапарини.Да ги дотрошам фраксапарините и ќе се префрлам на клексани. Нормално е.Јас денес во 17 часот бев на контрола на гак за извештај и баш докторката истото ми го кажа.Се додека нема големо отстапување од прерходните резултати, не е страшно. И јас тоа мисламМинатата недела кога бев на клиничка биохемија баш проверив и ддимери и ми беа 720, а денес на трансфузиологија 1119.Исто и пред еден месец проверив во авицена ддимери и ми беа 740, а само три дена покасно на транафузиологија 1008.Стварно незнам што да мисламДали толку брзо се менуваат ддимерите или на трансфузиологија секогаш покажува повисоки вредности
Јас сум 18+ и димерите ми се 1400 а секој ден боцкам клексан. Со неделите растат и димерите и според мене со оглед на гестациската недела ти се добри
Фала ти мила, така е.Јас дека очекував да видам дека паднале барем малку со терапијата, затоа се испаничив, ама изгледа во бременост тешко дека паѓаат.