Da ne moze da pagaat,jas sum od start na terapija i sekoe merenje se malce povisoki. Na pocetokot dokaj 5 mesec bea pod 500 ama posle toa sekoj pat se se poveke. Pokraj ova i vreminjata bitno e na sekoe eho protocite da vi gi gledaat. Mene pred denesnoto merenje vo 22gn mi bea 900 i nesto, za denes ne znam kolku se ne sum zemala rezultat samo se cuv so doktorkata mi rece teraj ista doza za 4 nedeli se gledame pak
Дали некој знае по која референтна цена го рачунаат повратот за фраксипаринот од 0,4 во фондот? Очекував повеќе пари дека ќе ми вратат, а решение немам добиено, ги добив директно само парите на сметка.
Koga bese 120, referentna bese 101 den. Sega ne znam so novata cena zoso na 0.6 sum jas Da se dopolnam resenieto go nosat preporacano treba da se potpises ako ne ye nasle doma moze da ne go ostavile vo sandace
Еве како стои во решението кај мене. Едит:Сега видов дека си прашала за фраксапарин, кај мене е за клексан, извини.Ај може на некој друг ќе му користи
Како ги усогласувате извештаите со фискалните? Во ова лудо време кога ги бараме клексаните "под дрво и под камен", кога ќе ги најдам купувам и повеќе од извештајот но не ми ги признаваат за со следниот извештај, иако реално ако ги соберат по извештаи и по фискални за определен периодот бројот може да ми се разликува за 2-3 инекции. Последно поднесов за 111 клексани покриени со извештај и со фискални, ми одобриле само пола поради датумите
И јас обично купувам повеќе оддеднаш ако начекам некаде да има повеќе, но се договарам со аптекарката да ми даде фискална и сметкопотврда само за пола за кои имам извештај, а за другите откако ќе го земам следниот извештај.
Od datum na izvestaj ili podocna treba da e fiskalnata ama porano od posledniot den na bockanje spored toj izvestaj. Znaci datumite na fiskalnata treba da se vo periodot od datumite navedeni na potvrdata od maticnata deka si primila.tolku inekcii od togas do togas. Jas taka pravam i ok e. Nekogas i jas imam pomalku fiskalni nego sto e navedeno vo izvestaj ili potvrda ama kolku sum prilozila.tolku mi vratile
Точно така ги собирав и ги поднесов ама ете не ми ги прифатија. Поднесов жалба и одговорот на тетката на шалтер беше " таков ни е правилникот и за ова оди кај Филипче и се жали".... Многу ни е јадно здравството... Како и да е, колку вратат толку.....