Барем си нашла и купила, периодов немаше никаде. Човек на зорт не мисли на рефундација. Повеќе од храна ни се
Последен пат земав преку пријателка од Еурофарам ги имаше купено.Инаку прашав и во аптека Голди мун, ми рекоа дека имаат.Пиши и на фв, или јави им се.
Девојки јас не добив пари од рефундација денес. Поднесов во Декември за 40 инекции и незнам зашто уште не ми ги исплатиле. Можно е дека за месец ипол рефуднирав да ми ги исплатат покасно?
A ti stigna li nekakvo resenie? Najdobro ke bide da se javis i da prasas, jas imav podneseno na 30.11 i duri sega mi isplatija
Не ми стигна никакво решение. Ќе се јавам во Понеделник да видам што е работата. Јас поднесов со еден извештај за две рефундации бидејќи на тој извештај ми пишува 70 дена да примам клексани. На трансфузиолог идам на два месеца. Се надевам не би ми правеле проблем за тоа
Nisto ne se znae kaj niv, mene od 60 kleksani mi priznaa samo 34 ama barem treba da ti dadat objasnuvanje. Javi im se vo ponedelnik, ako ne za site 70 barem nekolku treba da ti isplatat
Mislam deka ne stignale do tebe, i jas podnesov na 30.11, a resenieto bese so data 23.12. I ne sekogas doaga. Ovojpat imav 3 izvestai i vo resenieto sekoe si bese navedeno kako posebna stavka ama se sto mi bese pokrieno so fiskalna mi bese isplateno.
Последен пат и јас поднесов со 1 извештај на 2 пати по 30 со фискална (значи месец за месец) едниот го исплатија другиот го чекам. Од октомври/ноември ко скокна бројката на болни се чека повеќе за рефундација. Пред тоа неверојатно за 2 недели добивав пари, сега чекам по месец/месец и пол Ама и администрацијата ротира уште, еднаш кога прашав плус причина што бавно оди...
Офф ајде кога ќе исплатат тогаш важно е се да исплатат пошто кај си имаме проблем со пронаоѓање на клексани па уште и финансиски не оптоваруваат
Pozdrav na site. Imate li informacija vo koi apteki ima klelsani? Vo tie shto svrtev nema. Utre ke imam izveshtaj pa ds se obezbedam dokolku e mozno. Blagodaram
https://360stepeni.mk/potroshuvachk...o-nema-kriza-od-nedostatok-na-lekot-tvrdi-mz/ Ovie pak vicovi kazuvaat
Девојки имам две кутии клексан од 0.4 ги купив без сметка и сметко потврда од клиника (нели они треба на туѓа мака да заработат) доколку некоја има потреба би и ги продала по иста цена (2000 денари по кутија). Ви благодарам
Denes od eurofarm mi rekoa deka gi nema vo niedna apteka i deka za skoro nema da ima, covek izgleda treba da prasuva poedinecno....imase li da se kupat za cel mesec ili odredena kolicina?
Вчера се јавив во повеќе аптеки Еурофарм, рекоа ги нема. По некоја минута прочитав во групине на фб во Еурофарм Веро 2 ги имало, и се јавив таму најдов. Јас земав 10, сакав повеќе, ама таа ми рече нема потреба, неделава добиваме пак...е сеа ако ме излажала...
Клексани има во прешево србија, првиот град после границата, се распрашав и има и ги дават и за граѓани на македонија но мора да се има извештај од доктор
Najavija deka ovaa nedela pak ke ima dostava na kleksani po aptekite, ako ne vi e tolku hitno, ako imate nekoj kleksan na zaliha za denovive ne brzajte kupete si od tuka inaku od nadvor nema da moze da pravime povrat