APTT ми е вредност 29.0 ,јас сум 29.4г.н. што мислите? Горна граница на APTT е 31.8.Мислите сега пред крај ќе ми дадат терапија или се е ок.Фала
Правев димери резултатите ми излегоа 1180 што мислите? Матичната не ми спомна за никаква терапија а ги праев во 26+ недела
Инаку јас сум 17 недела пост ковид, 2477 ми се д димерите, има некој искуство дали ќе се намалат од ковидот со тек на време?
Ve molam za pomos kade ispitavte D Dimeri preku fondot i koj treba da mi dade upat maticnata ili genekologot fala mnogu
sekoj mesec li se pravi ispituvanjeto, sum bila so prva bremenost samo ednas t. E posle poroduvanje guzva preterana sega i covid ispituvaat D dimeri kazi mi nesto poveke
На почетокот правев еднаш месечно, а сега веќе на 2 недели одам. Секој нареден преглед докторката што ме следи ми го закажува како контрола и ми дава упат, одам на точен термин и не чекам
Девојки вие што сте со генетски мутации до која недела испитувавте д димери и до кога се боцкавте моите од 1550 по една недела боцкање со фраксипарин 0.4 паднаа приближно 800 сега сум на контрола по 1 недела
Еднаш месечно до крај на бременост,а боцкање до последен ден, димерите паѓаат али времињата се битни и треба да се одржуваат во нормала и да се испод граница доколку се прима терапија не е страшно
денес треба да одам со резултатите и нов упат за терапија. Комплицирано е кај ковидов. Следен пат ќе одам преку гинекологот.