За трудници мислам може само за лаборатории а за кај трансфузиолог со упат од мат.општ можеш да закажеш
Ве молам за информација дали можеби некој има испитувано д-димери во скоро време во Синлаб? Матичната ми рече дека треба да правам лабораторија анализи (класична крва слика и урина) и д-димери со тоа што ќе ми дала упат за Синлаб и лабораторијата ми е бесплатна а за д-димерите ќе се доплаќало само 300 / 400 ден.
Првиот упат мат.гинеколог ми го даде како преоритетен баш затоа што немаше термини (крај на месец јули беше). Претходно стапив во контакт со трансфузиолог, (буквално во ходник ја чекав) и отидов со преоритетниот упат кога беше она во амбуланта, после тоа договарав со неа контроли и ми даваше упати
го одбиле мажот ми зашо упатот бил само за испитување, не бил заедно со преглед... и сега ќе примам по протокол дози дур не закажам нов термин ко што треба
епа дека таму кај што зимаат крв на хематологија уствари, му викале нема тука доктори, само каса и лабараторија.. а општиов не може да мо даде приоритетен ја исклучиле таа опција, сега ќе пробаме со нов упат, ама и со преглед плус, здравје за кога ќе има термин.
Imas vo centarot za hemofilija doktor idi butni im se tamu sto gi vrtis. 2min rab e da vidi rezultat i da ti dade terapija
Нема термини за февруари.Имаше еден тернин кај Јани на 24 февруари, но матичната не успеа да ми закаже.
Дали може згак да ми се издаде нивни упат за кај доктор на трансфузиологија? Ми закажа матичната само за анализа а ми треба совет за клексаните кога да ги почнам.
сабајле беше тоа, кој да знаел.. ќе барам нов термон зашо секако ќе треба да ме стават во систем за понатака
Devojki ne e temava ama ima vrska so kleksanive pa da pravam, pred da ja stavite inekcijata dali ispustate vuzduh a dokolku ne, dali meurceto so vozduh vi e pocetok na inekcijata ili na kraj ili nema vrska? Fala unapred
Како беше правилото, дента кога правиш контрола на д димери се боцкаш со клексан/фраксипарин пред или после зимање крв?
Zavisi,jas bockam 8 vecer sekoj den,a obicno odam sabajle na kontrola. Ima nekoe ispituvanje sto mi go pravat catpat za koe krv se zima 4 saati po primanje terapija. Togas doktorkata mi kazuva ripam bockanjeto navecer,se bockam vo 7-8 sabajle i posle 4 saati odam krv da mi zemat. Generalno kako ke locnes so niv treba sekoj den vo isto vreme
Јас испитував д димери во плодност таму референтни вредности е до 800 за прв до 1200 за втор и 1750 за трет триместар не знам дали во сите лаборатории се исти вредностите