Здраво Бев позитивна на ковид и ми се згрутчи крвта.Сега треба да пијам лек против згрутчување Ксарелто, а цената е 4.000 денари.Дали можам да побарам рефундација на средствата и како се поднесува тоа?
neznam taka mi kaza maticnata eve ponedelnik e prvi moze ke pustat termini dali mesecno ili nedelno gi pustaat neznam ama nekako mnogu mi e neorganizirano a i se sekiram da ne se najdam na isto mesto so covid pacienti, privatno prasav 1200 denari e
Jas prasav vo Farmahem 1200 denari mi kazaa a opsta krvna slika ne plakaat za trudnici.... Dali bese vo Sinlab cenata im e korektna ako e taa?
Во иста ситуација бев и јас како тебе. И нормално си појдов на приватно. Во биотек 1850 комплет димери со времиња. Искрено димерите не би ти значеле многу ако не си ги испиташ и времињата. Трансфузиологот секогаш приоритет им дава на времињата наспроти димерите
Здраво девојки Денес бев на втор скрининг, се е во ред Ја прашав докторката дали и кога ќе треба да испитувам д димери Ми рече нема индикации дека не се во ред, и затоа сега за сега немало потреба од тоа, на следна контрола ќе видела пак дали треба или не Сега сум 20+2,тогаш ќе бидам 24+3 Сите ли имате испитувано или не?
Zdravo, Sega go zemav rezultatot od transfuziologija D dimeri 1330,15 nedela. Ne se visoki? Minatio mesec mi bea 330.Se javiv na Dr Transguzilog samo me otkači reče zakazi si termin, vikam samo da ve prasam i mi spusti. A termini nema ni za lek. Iskustvo?
Terapija ne primas? Butni im se tamu vo centarot za hemofilija valjda nema da se gjubre da te vratat trudna
Kleksani bockav od transfer do 6ta nedela posle prestanav ,pa proveruvam na mesec dena. Minatio mesec bea ok, Sega pokačeni. Pisav na Dr koj mi E blizok vika za 15nedeka e ok nema potreba bockanje. Pisav na mat ginekolog vuka toa so transfuziologija, pokačeni ti se. I Sega stvarno neznam
Мислам дека треба терапија секако.Мене ддимерите во 14та недела ми беа 1080, сега кога проверував на 21 јануари ми беа 1100 и нешто.И трансфузиологот и гинекологот ми рекоа обавезно клексани и покрај тоа што се во референтни граници за второ тримесечје.Јас сум со ивф и имам мутации, може и поради тоа ми дадоа терапија, но секако мислам дека е подобро да примаш отколку да не примаш.На трансфузилогија нема термини, јас закажав на трансфузиолог во Ремедика.
Во тој период најверојатно пошто почнува да фунционира плацентата и нагло се покачуваат. Мене ми беа 300 и нешто и одеднаш за неполн месец над 1200. Јас сум со терапија од почеток заради мутации но читав дека до 1800 толерирале без терапија. Не ти се многу високи за да се грижиш. Но сепак мој совет е да си побараш упат за на ГАК таму ќе ти кажат за димерите и ќе ти дадат извештај за клексани во случај ако има потреба
A ivf doktorot go prasa? Kako sto pisale pogore i ja so mutacii samo bockam. Bez mutacii i jas sum cula 1500-1800 e ok.
I jas imam mutacija. Fala vi devojki. Sega se slusnav so Dr Trajkovski, reče da se bockam. Imam ostanato 10 Kleksani, no sto potoa, slusam gi nema. Od Strumica sum, nekoja info kaj gi ima?
Блиску ти е Радовиш, ако можеш да провериш таму.Јас вчера земав од таму.Во Еурофарм имаа клексани а во Амброзија фраксапарини, но во секој случај јави им се за да прашаш.