Имам две прашања: 1. Сега нели извештајот од транасузиолог го земаме од кај матичната, без потпис и печат....дали таков се поднесува во фонд за рефундација? 2.во извештајот имам повеќе клексани пишано, дали може со ист извештај два пати да поднесам, нормално до максималната бројка на клексани што ми ја пишува или морам наеднаш?
1.jas go zimam od klinika sekogas na sledna kontrola 2.mislam moze nekoj pisuvase deka taka pravi ama ne sum sigurna koj bese
Jas sekogas davam od transfuziolog a moze i od GAK, kopija nosam. Mene izvestajot mi e obicno za 70 dena taka da so toj pravam nekogas i dve refundacii
Мајки каде испитувавте д димери? И дали требаше на гладно или нема потреба? Сум заборавила пред 2 години како беше
Денес има исплата за клексани...иако сеуште не ми е стигнато решението... Но би да ве прашам ((додека стигне решението))ако брзо ви рефундирале колку задржуваа ко партиципација и дали сеуште е по 201ден за 1клексан ? Или има некои промени ?
Кога поднесе? Јас имам поднесено почеток на јануари, ама јок, немам. Еднаш прашав ама не добив одговор... Имам извештај од трансфузиолог, но без потпис и печат, бидејќи ми е земен од кај матичната, ....можам тој да го поднесам за рефундација или ќе морам да одам на трансфузија да ми стават потпис и печат?
Еве мене како ми рефундираа.Според ова значи сеуште е 201 ден за еден клексан, а партиципација 550 денари.Ова е од јануари кога ми рефундираа за клексани од септември-октомври.
На 10ти или 11 поднесов , писмото го нема а на сметка денес имав дури се изненадив ...обично прво писмо па пари стигаат (тогаш ми рекоа средина ќе има исплата)сигг и кај тебе ќе има... На мојот од трансфузиологија слабо се познаваше печатот но не ми направија проблем...не би требало ни тебе Така било и лани кај мене по 201 со партиципација 700ден (35клексани) ... сега имам дупло па нз колку земале партиципација... додека не го видам решението ...Но ти благодарам за инфо
Pa 201 den po br na inekcii e povratot. A povratot minus toa ti sto si platila e participacijata i razlika vo cenite
Toa si odi po edinecna cena i samo se mnozi. Procentot na povrat/participacina e ist. Ako si dobila ednas resenie toa e toa
Милички дали знаете дали хемостаза и ддимери испитуваат во Фармахем во Аеродром? Или само на трансфузиологија се прават тие исоитувања?
Супер. Фала многу. Ич не ми одговара да одам на клиника. А секако крвна слика таму праам така ми одговара многу поише. Имаат и договор со фондот, таман ми е погодено.
Димери и хемостаза се на приватно секаде мила. Јас минатиот пат неможев да земам упат за на транзфузиологија и испитав во биотек. Мислам дека се најповолни пошто нудеа паќет од димери и времиња за 1850. Но да напоменам! За две недели правев испитивање на клиника и сосем други резултати Разлика голема посебно во времињата
Тоа е хемостазата односно времето за кое се згрутчува крвта. Во биотек времињата ми беа нормални а на трансфузиологија паднати. Димерите во биотек ми беа околу 800 а на клиника 1200 и нешто. Така да мој совет е само на едно место да се испитуваат