Едно е да нема термини. Горе беше напишано не одат на фонд, што не е точно. Секогаш барајте со упат и да ви најдат термин бидејќи ви следи бесплатно.
Бесплатни се само на државно а не и во лабараториите кои имаат склучено договор со фондот. Муабетот се однесуваше дека неможе бесплатно да се направат во Фармахем. И објаснив на членката која праша но изгледа не си го прочитала тој дел
Точно, бесплатно е за трудници на трансфузиологија, но моментално нема термини до крај на месец.Многу тешко за термини.До пред неколку недели имаше, но сега многу тешко.И јас морам да одам на приватно.
Јас ги правам на клиника но еднаш немаше термини а ми беше итно и морав да си платам во Биотек. Сега си го фатив редот и гледам штом има слободен термин одма резервирам
A zaso ne te zakazuvaat odma kako kontrolen pregled. Jas na rezultatot pozadi imam sleden termin zemeno i zapisano
Ама ако мора да се проверат а нема термин? Не може да чека со недели. Јас правев ради контрола, лакуни на постелка а сите вредности во ред. Правев еднаш месечно, се качуваа димерите ама не се знае колку ке скокнат. Останаа во граници на нормала ама мора да се следи. Да немаше термин, ке морав и јас приватно.
Mene mi zakazuva na dva meseca Jani pregled. A ne sum znaela deka on moze i labaratorija da mi zakaze :/ Kje znam za sleden pat
Pa mene realno terminot valjda za toa mi e stoznam poso posebno na pregled ne odam. Se slusam po tel mi kazuvaat sto doza i tolku samo maltene za bockanje se gledam so doktorkata.
Има некоја што поднела за рефундација почеток на јануари? Кај мене уште нема, ни позитивен ни негативен одговор .
Има ли некоја број на кој можам да прашам до кај е работава? Имаше еден на страната на фзо но никој не крева