Jas imav podneseno 30.11 na 21.01 mi isplatija. Sega na pocetok nq feb pak nosev rekle brzo ke odelo se izlecile tie sto bile vo izolacija
Дечки, јас имав поднесено со извештај за Фраксипарин, а се боцкав со двете (што наоѓав кога беа дефицит, тоа купував) од фонд добив одговор дека во извештајот мора да стои точниот лек за боцкање, така да прават рефундација само на фраксипаринот во мојов случај, а мене повеќето инекции ми се клексан, така да ништо од мојот рефунд на клексан
Како да не знаат каква борба е да се најдат и едните и другите,во мојот извештај пишува фраксипарин или клексан баш ќе видам каков одговор ќе добијам .
Катастрофа, тебе паметно ти напишале. Секаде беше дефицит, си играат со нас како сакаат. Уште ми викаат нека ви го сменат извештајот, одам вчера на трансфузиологија будала ме направија и со право, викаат како можеме да смениме извештај од декември. Ми се плачеше од нервоза.
Срамота ко од нивни џеб да даваат,за жал не знам дали може нешто да се смени,пробај со приговор и во следен извештај нека ти ги пишуваат двете...исто ко мене од работа што ме убедуваа конзилијарното да ми го сменела комисијата место до 29ти до 31ви....и иди докажи им .
Нема разбирање не, ќе пробам понеделник рачно да ми ги смени докторот со печат потпис и пак истото да го доставам, немам друг начин, а ќе се борам за она што ми следува.
Nikoj nema da prifati da ti pise racno izvestaj, mene ne sakaa na GAK da mi pisat, kazaa deka toa e dosta opasno za doktoritw
И да ги добиеш конкретен одговор тешко дека ќе ти дадат,барем моето искуство беше такво едвај ме сослуша за да ми каже ќе биде за 2 недели(од ракав информација),а веќе чекав повеќе од месец.Пробај на овој број.
Но претпоставувам ако нешто не е во ред ќе не контактираат или писмен одговор ќе добиеме, ако ништо друго.
Јас во петокот звонев ги добив и ми кажаа да го чекам решението..(денес стигна го одобриле на 13ти1ви 2дена по поднесување). ај пробај пакк Јас на овој ги добив023289083
Здраво! Како закажувате на трансфузиолофија за проверка на д димери и хемостаза. Матичната ми вика нема термини веќе 2 недели и неможе да ми закаже
Прв слободен термин за лабораторија на трансфузија е 2 март. Едит: во исто време со @princess5 сме пишале.