Јас примам клексан од 0,4 + 0,2 па така дозата ми е 0,6. Едната инекција ја примам насабајле а едната навечер. Прашав за фраксипарин од 0,6 за замена ама ми кажаа дека не е исто. Сепак иако имаат иста намена имаат различен состав
Нема од 0,6.Само фраксипарин.Трансфузиологот мене ми рече ќе ти дадам фраксипарин од 0,6, зашто нема клексан од толку.
Na klinika. A tebe ti treba pregled kaj lekar ili laboratorija? Jas bev samo za bockanje za hemostaza so. ddimeri
Pred nekolku dena, visoki mi bea d dimerite pa Dr kaza da počnam so 0.6 Fraxipirin. Prasav dlai moze da go dotrosam Kleksanot, kaza ok e da bockam sabale, večer. Mozebi ima 4,5 dena
Јас поради мутации примам утро вечер на почеѕок на бременост сум 6та нед, немам ддимери и хемостаза испитано до сега ттеба да одам за 1 нед од сега да испитам за нова доза на клексани па ме интересираше тука да прашам како ви пишуваат и вас терапија
Извини што се вмешувам, знам дека си хомозигот, па да те прашам терапијата ти ја сменија поради скратени времиња или покачени димери? Последен пат испитав во 19та недела, беше во ред, но ме интресира дали нагло ти се покачија и во која недела? Сега сум 21+ бев на скрининг за постелката прашав рекоа добро е, зошто имам читано дека и кај неа може да се забележат промени. Испитувам еднаш месечно, ама сега ве прочитав и незнам дали е потребно и на помал период. Со лесно, дај Боже сеа да ти се средат и хемостазата и димерите
Што мислите женски, ќе треба терапија за димери 620, а времињата уредни, 22+3 недела? Знам дека границата за второ тромесечие е до 1500, ама ме интересираат повеќе мислења и искуства...
Две времиња ми се во нормала а активното парцијално ми е намалено 26. Но и тоа според мене е во ред со оглед на мутациите. Терапијата ми е зголемена заради димерите последно ми беа околу 1900. До 4 месец ми беа супер до 300-400 и после одеднаш скокнаа над 1250. Секое испитивање се качуваат. Од прилика по 100 неделно. Докторката сака да ги нормализира да не скокнат многу до крај. Сега сум 23+. Иначе испитував на три недели но сега ќе испитувам на месец ипол пошто дури тогаш ми е контролата. На ехо имав и мали лакуни
Jas odam samo za bockanje a izvestaj mi davaat na GAK. Na pocetokot mi rekoa deka transfuziolog ne prima trudnici i taka si teram
Jas primav do 6ta,ok mi bea. Posle imav pauza, ne bockav pa pak ispitav bea pokačeni i pak počnav. Pred edna nedela pak proveriv uste povisoki bea
Devojki sega mi stignaa rezultatite i malku mi e namaleno aktivirano parcijalno vreme, a ddimerite mi se 1498, a sum 36+5. Na kontrola sum duri vo vtornik na GAK, dali nekoja ima iskustvo so ova?
Ќе видам јас наредната недела како ќе биди, се надевам нема да се ноцкам до крај како што се прогнозира кај мене
Супер ти се за таа недела. До 2000 толерираат без терапија. А времињата е нормално да се малце намалени во бременост