Девојки дали на некоја и рефундираа за Фраксипарини?И по кој износ?Ми легнаа некои пари,а уште немам решение...а имав поднесено за 14 клексани и 30 фраксипарин од 0.4.
Mene sega mi stignaa pari,podneseno bese na 03.02 ama pomalku e od toa jas sto racunav. Resenie ne mi.doslo.doma Da ne znae nekoj broj mail za info?
И мене само што ми стигна одреден износ од ФЗО, но премногу мал, а имам поднесено за 21 фраксапарин.Не знам како е можно
Da ne pustaat del po del ama.i taka ne mi se.sovpaga sumata. Jas imav.2 izvestai eden za 22 eden za 42 ampuli
Не верувам.Претходниот ми исплатија цел износ за клексани.И сега имам еден извештај само за фраксапарини, а износот е премал.
И мене тоа ме буни едино фраксипарините ние да ги купуваме по нова цена,а да ги рефундираат по стара(незз колку била)...според моја пресметка ако клексаните се по 201.2 денари како претходно тогаш разликата што ми останува излегува по 80 и нешто денари за фраксипарин
Iznosot e okolu 50% od toa sto gi plativ po novite ceni. Iskaca oni referentnata ne ja smenile Se prenervirav znaci
И јас пред некое време пишав овде дека добив помал износ од она што очекував за рефундација на фраксипарини. По моите пресметки (затоа што извештај не добив) излезе дека за фраксипарин од 0,4 рефундираат по 101 ден. Сега очекувам нов извештај за рефундација, баш ќе видам дали е таа точната сума која ја рефундираат за фраксипарин. Најверојатно фраксипаринот го рефундираат по стара цена иако неговата продажна цена е зголемена.
И според моја проценка е така плус нели за партиципација одбиваат ,не е фер по исплатливо е клексан значи да се купува...а претходно која цена бил фраксипаринот?
Nema sto da gi baram si guglav. Kako sto pretpostaviv referentnata e malku smeneta eve vi pa mnozete tolku iskaca. Porano 0.6 bese 181 denar vo apteka, a referentna na resenieto 150. Sega e 267, a referentna 144. Ja namalile gnidite ustvari
Да, испаѓа дека клексан е поисплатливо да боцкаш. Треба да ја сменат референтната цена за фраксипаринот со оглед на тоа дека продажната цена му е зголемена. За партиципација одбиваат 150 ден. За претходно не знам да ти кажам која била цената за фраксипаринот. Јас порано (пред една година) имав боцкано само фраксипарин од 0,3, а тие беа некаде околу 120-130 ден. мислам. Точно не се сеќавам, ама знам дека за 4 фраксипарини од 0,6 платив околу 1000 ден.
И сега за клексани колку враќаат? Прв месец ми е овај купив 56 за утро вечер немам сеуште рефундирано бидејќи ми е рано
Мене за 21 фраксапарин, ми имат исплатено само 966 ден.Претпоставувам 10 фраксапарини воопшто ги немаат земено во предвид, зашто ги купив од Ремедика, а имав се и фискална и сметкопотврда и фактура.
Многу чудно, мене во јануари за 28 клексани ми имаа исплатено околу 5000 и нешто, а барањето ми беше поднесено во ноември.Што се случува сега, стварно незнам.
И мене денес ми стигнаа парите за клексаните што ги поднесов во Декември. Изгледа не ти рефундирале се штом помалце ти стигнале. Тие едвај чекаат да најдат нешто за да ти скратат Иначе толку одприлика излегува 50% рефиндација