Фала мила , епа тоа ме интересираше дали ако поднесам за повеќе од 30 ќе рефундираат зошто секако не пишува бројка ниту контрола
Девојки 22ра недела сум , денес испитував дидимери 2087 ми се, дали се премногу високи што мислите? Секако примам клексан еднаш дневно со месеци и секој втор ден аспирин. Дали некоја имала слична бројка во оваа недела од бременост и што и предложиле за понатамошна терапија. Ме фаќа паника до понеделник додека да отидам на транфузиологија
Ja mislam moze da ti pojacaat malce dozata ama za 2 dena ne se sekiraj ke ti kaze transfuziologot najubavo
Имаше негде табела според неделите,ама неможам да ја најдам...можеби некоја членка ќе помогне...еве ги мојте чисто за споредба со тоа што јас сум 23та недела и под терапија клексан 0.4 од почеток.
Да, димерите се ок, ама времињата не знам дали се. Едното е под граница. Во првата бременост слични ми биле резултатите во 8ми месец, и добри беа не примав ништо.
Високи ти се. Мене во 22 недела ми беа 1900 и одма ми зголеми Ливринова клексан од 0,4 на 0,6 и плус јас пијам аспирин секој ден. На почетокот и јас пиев преку еден ден . Двете времиња ми се во нормала а активното парцијално ми е 26. Но сепак ради димерите ми покачија терапија
Девојки вие што ги ставате во рака клексаните/фраксипарините, ви се прават ли модрици? Јас до 4 месец ги ставав во стомак но после почнав во рака. Рацете ми се цели модри. Секоја инекција ми прави модрица а ставам и насабајле и навечер Дали е можно да не ги ставам правилно па затоа се прават модринки? И со што ги мачкате за да ви поминат побрзо?
Vo sustina da,i da ne e modro stvrdnato e mestoto. Mackam lioton gel demek pomaga. Kombiniraj race noze da razredis. I nozete ke pomodrat ne deka ne ama toa e...
Во кој дел од нозете смеат да се ставаат? Напред кај мускулот или внатрешно странично меѓу препони во мекиот дел? Јас ставав странично на кичмата ама многу големи модрици ми се правеа и ме болеше и баталив. Сега само раце терам али штом може и нозе супер ќе пробам
Јас ги боцкав во рака во поодмината бременост и малку после пораѓај...модро немав ,ама така како отечено имав,како грутка ми се правеше,не ставав ништо,само го масирав местото.
@Pacient srna фала ти ќе видам, ама мислам дека за клексанот имаше само во стомак објаснето @DELFINA81 тогаш маж ми не ми ги става како што треба, башка и ме болат кога ми ги става. Можно е да оди подлабоко и затоа да ми се прават модрици
Пробај со помал агол од 90° штипнато место кога боцка па пуштете го местото... а мачкање со хепатромбин...пс.и менувај раце лева десна
Фала ти за советот. Неможе кај мене да се боцка под 90 степени пошто ми се слаби рацете и немам сало , може затоа и ми се прават модрици. Ќе пробам под уште помал степен, ептен поткожно па ќе видиме. А за рацете менувам одсабајле во една а навечер во друга
Нека не те боцка многу високо на раката дури накај рамо, обично кога ме боцкаат повисоко ми се ствара модрица и ако е подлабоко боцнато може да се погоди капилар и тогаш обавезно се појавува модрица. Мачкај Лиотон по неколку пати во денот