Нема никаква терапија се јавив кај матичната, денес правев торч на микро уште тоа да излезе добро да се смирам. Зашо во петокот кога бев на ехо го гледше бебето и ми рече черепот е 8мм на граница и се исплашив малку. Не знам колку е нормално.
За повеќе од 30 не знам да ти кажам дали рефундираат, јас најмногу имам рефундирано до 30 со еден извештај, ама тоа е затоа што еднаш месечно проверувам ддимери и еднаш месечно рефундирам фраксипарин. А инаку како што ти кажав на извештајот немам ни колкав број на фраксипарини треба да примам ни кога ми е следна контрола.
Ne znam ni jas kolku treba da e, mene mi vikaat ok/ne ok. Ne trebala da te panici ako smeta deka treba nesto drugo da.ispituvas da ti kaze a vaka samo stres ti pravi
@Slonce91 со 1 извештај рефундираат повеќе од 30... Јас со 1 рефундирав 70 клексани бидејки беа 2боцкања дневно...
Mene 42 fraxiparine mi refundirale tolku pisuvase vo izvestajot ama ko sto im go razbrav muabetot nedoumicata e poradi toa sto nema broj na ampuli vo dokumentot
A na izvestajot imas li piseno kolku inekcii, kaj mene pisuva 30,ama ne najdov od 0.6 Fraxipirin pa zemav od 0.3 i bockam po dva pati, tie 30 inekcii ke mi se za 15 dena. Ne znam stvarno so da pravam, dali voopsto od fond ke priznat, dali treba da odam kaj matičen i Specijalist povtorno za izvestaj pa da prepisat pak...
Има пишано колку дена и дека по 2на ден... е сега најдобро е да се јавиш во фонд да прашаш дали ќе е проблем или сепак да се смени извештај но за купени пред извештај секако не рефундираат...пс. да прашаш по помаливе аптеки како голдмун берна и слични дали имаат ко што то се препишани?
Bi trebalo da ne go tupat jer na fiskalnata stoi deka tie 0.3, a na izvestajot deka ti treba 0.6 ama so nasava administracija niso ne se znae. Pisi im mail brzo odgovaraat
http://www.fzo.org.mk/default-mk.asp Vidi gi ovie podolu,jas pisav na dvajca togas ama vidov si prepratija kade sto treba. Naredi gi site sto ti e gajle
Треба во 28ма да проверам ддимери за прв пат па да ве замолам накратко како оди Ќе чекам за на клиника државно не ми се даваат толку пари на приватниве лабаратории Појма неам ни каде се наоѓа точно ни какво е боцкањето па секој совет ми е добредојден
Ништо посебно, се зема крв од вена нема врска дали си јадена или не, резултати после 14 часот праќаат кај матичниот гиниколог, иначе се наоѓа одма под детска клиника една розева зграда ќе прашаш во лабараторија бр 1 најчесто испитуваат