Колку ти беа дидимерите и времињата што примаш два пати на ден? Мене ми се покачија дидимерите, а ме остави со една инекција
Како ги боцкате во нога, под прав агол или на агол од 45°? Јас еднаш пробав во нога и господ го видов, многу цврста и затегната кожа имам
Се уште не примам по два мила, ама од утре највероватно по два ке бидат. Димерите не се лоши за 23та недела 623, ама хемостазава....
Под агол од 45 степени па дури и помалце. Гледај што поткожно. И мене ми се мускули нозете пошто јас и спортист бев. Ќе имаш некоја модрица ама не е страшно. Подобро е така него цело време во исто место
Исто и јас сум спортист, се е цврсто на мене. Кога пробав во нога еднаш пробав под прав агол не знам како така прочитав. Ај од денес ќе пробам во нога пак, се надевам нема да боли
Кога гледав видеа исто под прав агол беше боцкањето ама мојата матична ми рече под 45 за да не влезе во мускул игличката
Тоа под прав агол е за тие што имаат повеќе сало. Јани вика ова важи за луѓе од 120кг +. Ти треба инекцијата да ја ставиш во сало а ако си слаба под агол од 45 степени ќе ти отиде во мускул. Што повеќе поткожно тоа е подобро
Девојки што значи INR во хемостаза? Испитував во 8 ми Септември и ми излезе дека таа вредност ми е 0,8. Колку е дозволено да биде при примање на антикоагуланти?
Зависи какво салце имаш. Јас пример сум слаба и немам сало. Секогаш во стомак боцкам под агол помал од 45 степени, а и во рака исто. Ако ја брцнам под 90, отидоа цревцата . Матичната од старт така ми кажа и така боцкам.
Нема сало, само погрешни потези изгледа добро за утеха последниве 2 недели боцкам само во раце, таму ептен поткожно одам, ќе ги намалам ваљда сега
Ama jas si stipkav vo stomak koga bockav. Inace imav 62 sea sum 82 taka da stoznam....bitno efekt imaat i vaka po rezultatite toa e najbitno
Здраво девојки едно прашајне, на која страна да следам за термини за трансфузиологија за испитување нс хемостаза и димери.
http://mojtermin.mk/map/spetsijalis...clinic=jzu_institut_za_transfuziona_meditsina Eve ti, imas slobodni termini i vo dvete laboratorii
Девојки ако извештај, фискални и рецепт(со печати) ми е се денес извадено, морам ли од денешен ден датумите да ги пишувам, или не е проблем пример од утре?