Zdravo devojki so lesno na site Ispituvav d dimeri i mi se 900 na kotnrola sum slednata nedela. 20 nedela vo bremenosta sum. Dali se visoki ili nema prostor za strav? Ubav den majki ❤
@Kitten ќе те означам тука, да не ја полниме другата тема, те молам кажи ми кај кој трансфузиолог одеше и која причина ја наведе за покачување на ддимерите? И мене ми се покачени 3450 а времињата нормални, втора уредна бременост , првата исто уредна никогаш немам проверувано ддимери до сега... Намисла сум дали треба да се боцкам, бидејки на гак докторката исто ми рече дека нема потреба ама ми препиша на крај клексани
Женски на 22ри имам закажано термин на трансфузија за ддимери, хемостаза и кумбсов тест. За овие испитувања дали треба да сум гладна или не?
Za ddimeri i hemostaza ne treba da si gladna, a ovoj drugiov test ne znam za sto e, ne sum go pravela
Ако не ти се качуваат многу ќе си тераш со таа терапија но ако ти се покачат уште и ти падне активното парцијално време очекувај и зголемување на терапијата. Здравје како треба така најважно е се да биде во ред со нашите малечки. А сепак најдобра опција е да се консултираш со трансфузиолог
Дали испитувате д димери доколку имате патолошка бременост на почетокот, односно во првото тромесечие?
Женски ве читам тука и сега не ми е јасно вие примате клексани за помалку од 1000 ддмери, а јас имам 2519 вредност на ддмери позитивна сум и на корона и примам аспирин 100. Неколку пати му се јавив на гинекологот и го препрашав ми вика нема сега клексани има жени и со по 4000 ддмери со се кај тебе со аспирин ќе средиме... Уште нешто да прашам освен ддмери и крвна група картонче друго што ми треба од трансфузиологија и со каков упут идевте?
За неделата не ти се високи. Според мене со аспирин ќе си истераш Штом до сега било се ок, ќе биде и до крај
@mace89 @TeodoraMJ фала ви женски се потсмирив малку инаку нема термини за скоро сега ја не знам со ксмет имам за ништо термин не наоѓам...