Здр, може ли да се дава мајчино млеко на бебе додека пијам аспирин иако не цица мн на ад е ама пак колку толку жал ми е да го оставам така, никако не можам да ги симнам д-димерите после царски рез иако примив 24 фраксипарина, сега аналгин треба да пијам да пробаме со тоа. Фала ви
Многу сум загрижена и незнам што да правам,ми заврши терапијата а за проверка дури на 05 април имаше термин на клиника Секако на своја рака не би продолжила да се боцкам со клексани, ама па и 3500 не е мала вредност незнам колку ми се намалиле со 2 недели терапија Дали некоја феминка има испитувано димери во хемолаб? Го пронајдов на нет дека со резултатите дава трансфузиолог и терапија па ме интересира искуство
Јас на мн тежок начин во животот имам научено лекови и терапија на моја рака или некој што ми кажал да не земам, мора доктор да ти каже особено кога си бремена сега. Имаш по приватните лаб секаде испитуваат ддмери и хемостаза мислам Biotek имаат цел пакет. А за анализа ќе ти каже и матичниот или докторот што ќе те породува. Чувај си го терминот за на 5-ти април за проверка. И ја така направив се боцкав во Фармахем а на 1-ви април имам упат за на трансфузиологија.
Ај во понеделник испитај дидимери на приватно, со резултатот по потреба ќе одиш на трансфузиологија. Не чекај до април и зошто само 2 недели примаш клексани?
Тоа и јас помислив да не чекам петти да ги проверам сега приватно да знам дали ми се смалени, а времињата секако ми беа добри изгледа и заради тоа на гинекологија коа бев ми дафоа терапија само 2 недели На осми имам упат за кај трансфузиолог па ќе ми даде ваљда терапија и за подолго ако има потреба, а кај ќе ги барам тоа е друг муабет
Докторот во ова хемолаб уствари има предавања по тромбофилија во здружение на гинеколози па затоа помислив таму да проверам ќе добијам и маслење, само незнам цени
Ќе се јавиш предходно и ќе прашаш колку кошта и готово. Знам дека некаде имаш опции пакети да не ти израчунаат се посебно...
Јас до 17-18 некаде. После тоа некако ми стана стомакот по тврд и страв ме фати па се префрлив на рака и на нога
Јас сум 20 недела уште се боцкам во стомак, а веќе некое време по два пати во денот се боцкам , мислам дека уште малку ќе можам и после се префрлам рака, а најбезболно мие во стомак ама тоа е ќе се навикнам
Devojki ve molam koja se razbira da gi pogledne rezultative i ako mzoe da mi kaze nejzino mislenje.Istite se napraveni na datum koga sum 16 nedeli i 5 dena. Imam mutacii heterozigot.Maticnata celo vreme mi vika deka e vo red,no ne sum mirna i sakam da zakazam kaj transfuziolog.
Да да додека можеш терај во стомак , ние пробавме во рака ама многу повеќе ме болеше, можеби и дека сум слаба па немам салце ич во рака
ме интересира дали знае некој дали испитуваат хемостаза во авицена аеродром? знам д димери прават амс ми треба и хемостаза
Според мене ти се добри, за сега. Димерите ти се малце повисоки али се додека времињата ти се ок мислам дека нема да ти дадат терапија
Месец дена пред да останам бремена проверував д-димери и беа супер. Ако е до 500 граница моите беа 200. Дали сега откако останав бремена морам да проверувам секој месец или ќе седат мирни така до 9ти ?
Седи мирна додека нема индикација и додека не забележала докторката промена за да ти даде да провериш. Гали меше и уживај. Не проверува секоја трудница, а може и понатака да ти даде да провериш.