Uff i boli,kako se bockash pod koj agol? Jas se bockam vo stomak od denot na punkcija,sega sum 20+nedeli.
Мене ми се бетер од твоите. Ако ги сликам страв ќе те фати Секоја боцка е модрица а рацете ми се ок. Јас насабајле во нога, вечер во рака
Вака, го штипнувам местото и ја боцкам иглата скроз паралелено со ногата, значи само колку под кожата да отиде, помал агол и од 30°, малтене шприцот ми лежи на ногата. Така боли најмалку и не прави толку модрици и што е најбитно влага точно под кожата само.
Боцкаш фраксипарине или клексан? Фраксипаринот мене ми правеа огромни модрици, клексанот ме печат повеќе ама помали модрици па ми прават.
Јас имам блиска ми работи во Виола и она ми трга кога ќе стигнат, 2 недели однпаред гледам да сум снабдена. Кога никаде ги немаше, ги купував од човек во државна болница, без фискална без ништо, ама пусти зорт. 200 денари инекција ми продаваше. Он работи на увоз на истите и си прави бизнис на туѓ грб ама тоа е, што да правиме
Клексани боцкам али имам доста боцнато во нозете и затоа ми се направија модрици. Здравје, ќе поминат кога тогаш
И јас така бев,како вас и по пораѓај се боцкав 24 инекции,кога ги видов ддимерите под 500,леле да видете радост големааа И така еве веќе не се боцкам и мн ми е финоооо Ќе помине и вашето
Даааа ти си со бебенце сега кога ќе ги видам тие дидимери глупави под 500 ќе одам до црква ама ајде се ќе помине, храбри сме ние
По колкава доза примаш? Би требало да ти ја зголемат дозата. Јас со димери од 1900 некаде во 22 недела ми зголемија клексан 0,6
2*0.4 fraksiparin, ke vidam debeska sto ke mi kazat. prva bremenost so kleksan od 30-38 se bickav tuka okolu 2-3000 bea. ama sega se bockam od 16ta negde i celo vreme se pokacuvaat idat od 1900-3000
a hemostazata kako ti e? deka mene mi e sekogas okej, samo d dimerite se visoki moze zatoa nikogas ne mi zgolemile