Не ни помислив дека од клексанот ми паднале времињата. Туку чисто разлика правев. Дека овој пат без терапија клексан е ок до сега.
Активното парцијално ти е ниско. Али од друга страна па скоро на секоја трудница и е ниско па сега испаѓа сите да бидат на клексани Прашај ја матичната види што ќе ти каже. Мене ми беше 25,6 тоа време па ми зголемија терапија но јас имам ризик од тромбофилија па може според тоа испитување се водат. Ако немаш индикации на ехо може и да не ти дадат терапија. Јас имам мали лакуни
На 3 недели одам само месецов ќе му дојде на скоро 5 недели, на 1 април имам закажано. Како и да е не сум без ич терапија. И многу им е битно која мутација ја имаш и според нејзе се водат. А времињава како времиња мислам дека не се опасни ако се ниски ако немаш индикација.
Tacno do mutaciite e. Jas na pocetok bev se ok vo ref vrednosti ama mutacii za trombofilija imam i pod terapija celo vreme
Da ne e taa, jas ja imam taa ama i na faktor 5 i use nekoja ne pamtam sea koja bese. Ama faktor 5 e za trombofilija toa sum zapamtila
Мене ми е истата ама ми е хомозигот и тука веќе е ризично, плус и фактор V како што кажа @Pacient srna ризик од тромбофилија и мора терапија
Бев кај матичната и кај Симонида во Ремедика ми рекоа дека се супер резултатите, не треба терапија. Да направам уште еднаш во 35та недела за да бидеме сигурни дека пред пораѓај ќе е се ок.
Мтхр5 е за фолна метилирана...за клексаните се др мутации со предиспозиции од тромбоза,тромбофилија и сл..
Дечки денес ме бочкаше мм и прв пат немаше никој ајде он и се направи како топче под кожата дали премногу плитко ми ја вбризга течноста. Кај ме боли цел ден сега раката па и мокричко имам на ракавот не е ваљда дека истекла надвор? Мош е ултраглупо прашањево ама појма немам да не требаше да се пребоцкам хаха
И ти си од дежурните вечерва Мене сон не ме фати Иначе нормално е, поткожно ти ја ставил а за модрици дојди види ме мене па ќе ти стане јасно дали е нормално
Jas sum celata topki na stomak, ne me bolat ama nenormalno me chesaat, noke se bidam i se cesam do rasolakuvanje, kuoiv vcera i acidiborici dzabe izgleda ne mi okmaga, pak me chesa, pak imam topki kako krateri. Nekoj drug da dade sovet kako da se namat topkite i da ne chesha?
Ставај ги многу поткожно и тоа кај што имаш најмногу салце. Мене ретко ми се правеа модрици на стомакот. Пред и по боцкање обавезно тапкај со алкохол. Јас сега ги боцкам во раце и нозе. И таму пошто повеќе ми се мускул и ми се прават модрици. Тука на форумот ми препорачаа хепатромбин и колку толку повеќе помага од ацидиборици