Super.Gledas se ke se sredi.Kako Gospod nikoj ne e.Jas bockav vo stomak do pozitiven test,posle vo raka.Da ne se zarecam do sega nus pojavi ne sum imala.Samo tersene mi e oti sama se bockam,ne mi odgovara nikako.Inace ni modrici veke ni nisto.Aj da se upraime uste malku pa ke odime na kafence
д- димери 974,47 реф вредности втор триместар 320-1290 е сега за овие фактори на хемостаза протромбинско време 9,8(13/0 14,2 реф вред, а резултат 11,4 активирано парцијално 27,9 (33) 37,7 реф. вред а резултат 23,7 тромбинско време 16,1 (22) 24,1 реф. вред. а резултат 14,3 трансфузиологот напишал уреден наод јас некако сум загрижена за овие пониските вредности
Каде беше на трансфузија? Без нервози ако треба да се боцкаш ќе се боцкаш. Времињата нормално е да се намалени. Вчера и Димчев го прашав. Нормално е во состојба на бременост. Мене акт. парц. ми е 22, се боцкам со 1 клексан. Цело време се под граница. А зошто испитуваше? Имаше причина?
Ne panici.Ne sme site isti.Jas kleksan bockam radi drugo.D demerite ti kazav mi se super.Vreminjata se normalni da opagaat sekako vo granica na normala.Samata bremenost e novo za teloto pa nemoze da bide isto.Mene mi se isti od sam pocetok Pravev sporedba na rrezultatiteA bev isplasena posledniot pat.Od toa so citam ovde i pamet mi izleze.Gi sporediv so prethodnite i isti se.Znaci od 6nedela kako sum ispitala se do aega se tuka.Ne mrdaat.Nemam drasticni promeni.Mnogu zavisi od transguziologot i ginekologot.Ako se panicari od pamet ke te izvadat.Bas ke vidam mene vreminjata kolku mi se i ke ti pisam
матичниот не знаеше искрено да ми каже за што се, трансф. напишал уреден наод и готово се заврши песната, Мене ми е дали не дај боже може да се случи нешто што најмалку поскаувам ако навреме не ги примам инекциите?
Ne se sekiraj.Ne si pravi nepotrebno stres.Odi si kaj transfuziologot i razgovaraj si.Toj ke rti kaze dali ima potreba od terapija. Jas togas i se javiv na mojata dr.Isto i na Trajkovski.I isto mi kazaa.
@eli25 знам дека имаш пишано дека до 15 недела се имаш боцкано во меше. Престана затоа што веќе не можеше или затоа што те советуваа да не боцкаш во меше?
@kukla21 така ми рече Елена. Дури можам да фаќам салце До 15-16. Рече колку можам повеќе толку подобро во меше да си ги сочувам рацете Можев да терам уште недела , две ама шубе ми беше .
Јас почнав само меше да боцкам од таа причина - дур може да штедам раце. Мислев да не има некоја друга причина, освен нели физичкиот дел дека меше оптегнато, па веќе салце не се фаќа. Ќе боцкам тогаш дур можам, да штедам раце.
Јас утре сум на контрола па ќе видиме што ќе испадне. Во меше се немам боцкано оти ми беше големко и оптегнато, ама затоа и во нозе ставав еден период. Ако ми продолжат фраксипирин утре дефинитивно ќе ги ставам сите во нозе, рацете веќе не ми трпат боцкање Да се надоврзам дека прв пат бев на преглед кај Елена и сум многу задоволна. Претходно ги поминав и Кочо, Миленка, Кирил и кој уште не.
Елена е срцка Не ја знам приватно, ама е ретко посветен доктор во јавно здравство! Во стомак е најбезболно. Ниту печење се осеќа, ни ништо.
@Kay Scarpetta како се боцкаш во нозе? Мене ми е шубе Попрво во стомак ќе се боцкам ама сега нема. Па само рака . Ти која недела си? И јас ги поминав сите на трансфузија ми се чини Кочо, Самоникова, Јани, Апостоловска, Кирил . Стварно ко женава нема. Ретко таков доктор на клиника.